Συνάντηση Πάπα Φραγκίσκου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Ιερουσαλήμ

Στα Ιεροσόλυμα θα έχει μια κατ’ ιδίαν συνάντηση ο Πάπας Φραγκίσκος με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, κατά την οποία θα υπογράψουν μια κοινή διακήρυξη.

Σύμφωνα με το Associated Press, όπου έδωσε συνέντευξη ο Οικουμενικός Πατριάρχης, η συνάντηση θα γίνει στις 25 και 26 Μαΐου, στην Ιερουσαλήμ σε μια προσπάθεια να έρθουν πιο κοντά οι δύο εκκλησίες μετά το χάσμα. Μάλιστα ο Παναγιώτατος ανέφερε ότι ο Τούρκος

Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει κάνει πολλά για να βελτιώσει τα δικαιώματα των Χριστιανών στην Τουρκία. Ακόμη εξέφρασε την απογοήτευσή του που δεν έχει ανοίξει ακόμα η Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Το σημείο αιχμής αυτής της επίσκεψης θα είναι η οικουμενική προσευχή με τους επικεφαλής διαφόρων Εκκλησιών, όπου θα παραστεί ο Πατριάρχης στη Βασιλική του Παναγίου Τάφου, 50 χρόνια μετά την κοινή επίσκεψη που πραγματοποίησαν ο Παύλος ο 6ος και ο Πατριάρχης, Αθηναγόρας, στα Ιεροσόλυμα το 1956.

Η επόμενη ημέρα ξεκινά με μια επίσκεψη στον μεγάλο μουφτή στην Πλατεία των Τεμενών πριν ο Φραγκίσκος πάει στον Τείχος των Δακρύων, έναν ιερό τόπο των Εβραίων.

Στη συνέχεια ο Φραγκίσκος θα εκφωνήσει μια ομιλία στο μνημείο του ολοκαυτώματος του Γιαντ Βασέμ, όπου εκτελέστηκαν 6 εκατομμύρια Εβραίοι από τους Ναζί. Έπειτα, θα ακολουθήσει μια εθιμοτυπική επίσκεψη στους ραβίνους του Ισραήλ στο κέντρο Χεϊσάλ Σλόμο.

Ο Πάπας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου αφού πρώτα συναντήσει τον πρόεδρο Σιμόν Πέρες. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, που βρίσκεται δίπλα στην ελληνική εκκλησία της Γαλιλαίας στο Όρος των Ελαιών.

Στην κοντινή εκκλησία της Γεσθημανής, θα συναντήσει ιερείς, πιστούς και φοιτητές εκκλησιαστικών σχολών, πριν τελέσει μία λειτουργία στο χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος σύμφωνα με το ευαγγέλιο.

Θα αναχωρήσει τη Δευτέρα 26 Μαΐου γύρω στις 8 το βράδυ από το Ισραήλ με προορισμό την Ιταλία.

The post Συνάντηση Πάπα Φραγκίσκου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Ιερουσαλήμ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα