Συνέτριψε ο Παναθηναϊκός τον Πανιώνιο

Την τρίτη του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στο τουρνουά “Πέτρος Οικονομάκης” σημείωσε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επιβλήθηκε του Πανιωνίου με 94-69.

Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη βρέθηκαν στο ημίχρονο πίσω στο σκορ κόντρα στον σύλλογο της Νέας Σμύρνης (37-41), αλλά με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου… πάτησαν γκάζι και έφτασαν χωρίς δυσκολίες στο θετικό αποτέλεσμα.

Για τον Παναθηναϊκό ο αρχηγός της ομάδας, Δημήτρης Διαμαντίδης σταμάτησε στους 13 πόντους, ενώ από 11 πόντους

είχαν οι Ματσιούλις και Τσαρτσαρής.

Από τον Πανιώνιο που δημιούργησε προβλήματα στο “τριφύλλι” κυρίως στο πρώτο ημίχρονο ο Νίκος Παππάς σημείωσε 10 πόντους και ο Γκιμπς να πετυχαίνει 9 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός θέλησε να μπει δυνατά στην αναμέτρηση και να επιβάλει το παιχνίδι του απέναντι στον Πανιώνιο. Ο Άρμστρονγκ θα κάνει το 4-1 με εύστοχη βολή, ενώ ο ίδιος παίκτης ανέβασε την διαφορά στους πέντε πόντους (6-1). Τα πράγματα στη συνέχεια δεν θα αλλάξουν οι “πράσινοι” με τον Κώστα Τσαρτσαρή θα σημειώσουν το 9-4 και ο Διαμαντίδης με δύο εύστοχες βολές θα κάνει το 11-6.

Ο Μπούκερ θα μειώσει σε 11-8 και ο Πέιν θα φέρει τον Πανιώνιο σε απόσταση αναπνοής από το “τριφύλλι” (13-12). Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς θα ισοφαρίσει σε 16-16, αλλά ο Σχορτσανίτης, ο οποίος ήταν πολύ δυνατός κοντά στο καλάθι και θα κάνει το 19-18 για τον Παναθηναϊκό. Παρόλα αυτά, ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης θα αντιδράσει και θα κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 22-21, έπειτα από καλάθι του Γιώργου Μπόγρη.

Ο Μπούκερ στην δεύτερη περίοδο θα δώσει “αέρα” επτά πόντων στον Πανιώνιο (22-29) για να μαζέψει την διαφορά πάντως ο Παναθηναϊκός με καλάθι του Ρόκο Λένι Ούκιτς (26-29). Ο Άντι Πάνκο που ήταν εξαιρετικός στην χθεσινή (22/09) αναμέτρηση με το Ρέθυμνο θα κάνει το 28-29 για να ευστοχήσει ο Νίκος Παππάς σε 1/2 βολές, διαμορφώνοντας το 28-30.

Έπειτα ο Πανιώνιος θα συνεχίσει να διατηρεί το προβάδισμα και με τον Βασίλη Καββαδά θα σημειώσει το 28-32. Ο αρχηγός των “πρασίνων” Δημήτρης Διαμαντίδης θα κάνει το 30-32, με τον Γκιμπς να πετυχαίνει το 30-34. Το 32-34 θα κάνει ο Μπράμος για να κλείσει τελικά ο Πανιώνιος το ημίχρονο στο +4 (37-41).

Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου ο Δημήτρης Διαμαντίδης θα ευστοχήσει σε σουτ τριών πόντων και θα μειώσει σε 40-41. Ο Παναθηναϊκός θα ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του και με δύο τρίποντα από τους Κώστα Τσαρτσαρή, Δημήτρη Διαμαντίδη θα αποσπαστεί με έξι πόντους κόντρα στον Πανιώνιο (49-43).

Στο “τριφύλλι” θα ανεβάσουν την διαφορά στους οκτώ πόντους (51-43) για να πάει στους δέκα με καλάθι του Ματσιούλις (53-43), έξι λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Οι “πράσινοι” θα αυξήσουν την διαφορά και με τον Κώστα Τσαρτσαρή και πάλι στο 27ο λεπτό θα κάνουν το 60-48.

Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς θα ευστοχήσει σε σουτ τριών πόντων, σημειώνοντας το 63-48 και ο Παναθηναϊκός στο τρίτο δεκάλεπτο έφτασε το επιμέρους σκορ στο 26-7! Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη θα συνεχίσουν με την ίδια ένταση και ο Μπράμος ύστερα από τρίποντο θα αν

Keywords
Τυχαία Θέματα