Συρία: Κατάληψη αεροπορικής βάσης από αντάρτες

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν τους Σύριους αντάρτες να σεβαστούν το δίκαιο των ένοπλων συγκρούσεων, μετά την δημοσιοποίηση βίντεο στο οποίο ορισμένοι από αυτούς εκτελούν εν ψυχρώ στρατιώτες του τακτικού στρατού.

«Καταδικάζουμε κάθε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όποια πλευρά και αν προέρχεται στη Συρία», τόνισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νιούλαντ.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτήν την συμπεριφορά. Οποίος διαπράττει τέτοιες ωμότητες πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον

28 στρατιώτες εκτελέστηκαν στη διάρκεια επιθέσεων ανταρτών σε τρεις στρατιωτικούς καταυλισμούς κοντά στο Σαρακέμπ της βορειοδυτικής Συρίας.

Επιπλέον, σε άλλο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, διακρίνονται αντάρτες να επιτίθενται στην αεροπορική βάση Ταφτανάζ που βρίσκεται στη στρατηγική ζώνη ανάμεσα σε Δαμασκό και Χαλέπι.

Τα ξημερώματα, πέντε μονάδες ανταρτών άνοιξαν πυρ χρησιμοποιώντας όπλα, ρουκέτες και όλμους.

Κατά το BBC  στόχος φαίνεται να είναι η κατάληψη του αεροδρομίου και σύμφωνα με πληροφορίες, αντάρτες έχουν καταλάβει πολλούς δρόμους νοτιοδυτικά του Χαλεπίου.

Η επίθεση στην αεροπορική βάση πραγματοποιείται μία ημέρα πριν από κρίσιμη συνάντηση της συριακής αντιπολίτευσης στη Ντόχα του Κατάρ.

Οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι μια ενωμένη αντιπολίτευση θα καταφέρει να ενώσει τις διαφορετικές φωνές, οδηγώντας σε επιτυχημένη κατάληξη την εξέγερση που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011 κατά του Μπασάρ Αλ-Άσαντ και έχει αφήσει πίσω της 36.000 νεκρούς.

Πηγή : ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα