ΣΥΡΙΖΑ: Καταστροφικός ο προϋπολογισμός

«Ο Προϋπολογισμός του 2013 είναι πλήρως ενταγμένος στο πρόγραμμα καταστροφής της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας και για αυτό δεν πρέπει να εφαρμοστεί» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την κατάθεση του προσχεδίου στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ,

το προσχέδιο είναι ενδεικτικό των προθέσεων της κυβέρνησης Σαμαρά και της τρόικας, καθώς τονίζει πως «Αναμένεται συνέχιση της βαθιάς ύφεσης και για το 2013 ύψους 3,8% του ΑΕΠ. Να υπενθυμίσουμε ότι στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2012, η πρόβλεψη για την ύφεση ήταν της τάξης του 2,5%, ενώ αυτή σήμερα προσεγγίζει το 7%. Με μέτρα λιτότητας ύψους 7,8 δις ευρώ, η ύφεση αναμένεται πολύ μεγαλύτερη από αυτή που προβλέπει η κυβέρνηση με αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας».

Ακόμη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προειδοποιεί για «σφαγή των μισθών και των συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων, των απολύσεων στο δημόσιο, αλλά και της κοινωνικά βάρβαρης φοροεπιδρομής σε μισθωτούς, συνταξιούχους και μικρομεσαίους».

«Η εκτίναξη του δημόσιου χρέους στο 179,3%, και μάλιστα μετά την “ιστορική”, κατά τον κ. Βενιζέλο, συμφωνία για το PSI, καταδεικνύει ότι πραγματικός στόχος της μνημονιακής πολιτικής δεν είναι η δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά η φτωχοπόιηση της ελληνικής κοινωνίας και η δημιουργία στρατιών χαμηλόμισθου εργατικού προσωπικού», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας : «Παράλληλα, τα 11,7 δις που θα πρέπει να πληρωθούν ως τόκοι το 2013, καθιστούν την ελληνική οικονομία δέσμια των δανειστών».

Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον ελληνικό λαό «να δώσει και αυτή την κρίσιμη μάχη, αγωνιζόμενος για ένα Σχέδιο Ανασυγκρότησης της οικονομίας και της κοινωνίας που θα έχει ως επίκεντρο της ανάγκες των πολλών και όχι τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών».

Keywords
Τυχαία Θέματα