ΣΥΡΙΖΑ: κ.Καμίνη η λύση είναι η παραίτηση

Με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στην κυβέρνηση, τη ΔΗΜΑΡ και τον κ.Καμίνη κατηγορώντας πρώτα την κυβέρνηση ότι θέτει σε εφαρμογή το «Παρατηρητήριο» για τους ΟΤΑ αφού «πρώτα στραγγάλισε οικονομικά τους δήμους, με τη χθεσινή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θέτει σε εφαρμογή το Παρατηρητήριο για τους ΟΤΑ, το

οποίο θα εποπτεύει τις δαπάνες και θα προσαρμόζει τους προϋπολογισμούς».

Προσθέτει ότι η κυβέρνηση «αφήνει»  την τοπική αυτοδιοίκηση έρμαιο στα χέρια της Τρόικα και του κ. Φούχτελ καταργώντας έτσι το αυτοδιοίκητο λέγοντας:

«Η αυτοδιοίκηση παύει να έχει το αυτοδιοίκητο, και τίθεται στην επιτήρηση των δανειστών της τρόικας. Μ’ αυτόν τον τρόπο, ολόκληρη η Τοπική Αυτοδιοίκηση παραδίδεται στις επιθυμίες του Φούχτελ, δηλαδή στη παραχώρηση κάθε υπηρεσίας των ΟΤΑ στο ιδιωτικό κέρδος, μεταφέροντας το κόστος λειτουργίας στους δημότες  με νέους φόρους και τέλη.»

Τη συμπαράσταση του στους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση, που αγωνίζονται ενάντια στην εφαρμογή του Μνημονίου 3, δείχνει λέγοντας:

«Οι εργαζόμενοι στη τοπική αυτοδιοίκηση και στο δήμο Αθηναίων συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στην εφαρμογή του 3ου μνημονίου. Δίνοντας τη μάχη για να μην απολυθούν, παλεύουν ταυτόχρονα για να μην διαλυθεί η Αυτοδιοίκηση. Βρίσκονται σε ανοιχτό πόλεμο με την κυβέρνηση, προκειμένου να ανατραπούν τα μέτρα της κοινωνικής εξαθλίωσης, παλεύοντας έτσι, όχι μόνο για τους ίδιους,  αλλά και για ολόκληρη τη χώρα.»

Ενώ τέλος καλεί τη ΔΗΜΑΡ να αναλογιστεί την ιστορική διαδρομή  και τους αγώνες του κόμματός τους για τους εργαζόμενους και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να μην υλοποιήσουν τα μέτρα για το «Παρατηρητήριο» και τις διαθεσιμότητες,τονίζοντας : «. Τους καλούμε να λάβουν υπόψη τις  δηλώσεις του Υπουργού κ. Ρουπακιώτη, ότι «αυτό που υπέγραψα δεν το έγραψα εγώ και δεν ντρέπομαι να το πω, άλλοι τα έγραψαν» ».

Και καλούν για μια ακόμη φορά τον Δήμαρχο Αθηναίων να σταματήσει «σταματήσει να εξαπολύει μύδρους στα ΜΜΕ εις βάρος των εργαζομένων» και να  «και να μην προχωρήσει στην αποστολή καταστάσεων και την υπογραφή διαπιστωτικών πράξεων απόλυσης» ή, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του ΣΥΡΙΖΑ, αν «ο κ. Καμίνης βρίσκεται αντιμέτωπος  ανάμεσα σε δυο συνειδησιακά φορτία της αδικίας των μέτρων και της εφαρμογής του νόμου που επέβαλαν οι πιστωτές μας και  δεν μπορεί να τα υπερβεί υπάρχει λύση: είναι ο έντιμος δρόμος της παραίτησης.»Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα