Τετ-α-τετ Στουρνάρα κυβερνητικών εταίρων για το πολυνομοσχέδιο-«σκούπα»

Ενημέρωση για το πολυνομοσχέδιο και τα προαπαιτούμενα της επόμενης δόσης αναμένεται να δώσει ο Γιάννης Στουρνάρας στους κυβερνητικούς εταίρους το βράδυ της Τρίτης.

Πριν από την ενημέρωση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, τα στελέχη των δύο κομμάτων θα ενημερωθούν για τα επιμέρους νομοτεχνικά θέματα από την γενική γραμμματέας δημοσιονομικής πολιτικής, Χριστίνα Παπακωνσταντίνου.
Αν

όλα είναι έτοιμα, το πολυνομοσχέδιο, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο κ. Στουρνάρας, θα κατατεθεί μέχρι την Πέμπτη στη Βουλή και θα ψηφιστεί μέχρι την Κυριακή – πριν η Βουλή κλείσει για το Πάσχα.

Μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει τη ρύθμιση για τις απολύσεις στο Δημόσιο καθώς και διατάξεις για τα φάρμακα, διατάξεις για την αυτονομία της Γενικής Γραμματείας Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, ρυθμίσεις για το λιανικό εμπόριο και το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων, καθώς επίσης τις ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, το νέο τρόπο καταβολής ΦΠΑ και τους συντελεστές για το φόρο ακινήτων του 2013.
Σημειώνεται ότι όλα πρέπει να είναι έτοιμα μέχρι και τις 13 Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία θα συνεδριάσει το Eurogroup για να εγκρίνει και η δόση των 4,2 δισ. ευρώ που αφορά τη συμμετοχή της Ε.Ε. στη βοήθεια προς την Ελλάδα.

Λίγες μέρες μετά (το δεύτερο 15νθήμερο του Μαΐου), αναμένεται η συνεδρίαση του ΔΝΤ προκειμένου να εγκρίνει με τη σειρά του το ποσό του 1,8 δισ. ευρώ, που αποτελεί τη συμμετοχή του Ταμείου, ώστε το σύνολο των 6 δισ. της δόσης να πάρει το δρόμο προς τα δημόσια ταμεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα