«Θα ρθει άσπρη μέρα και για μας» τραγούδησε η Β Λέανδρος έξω από το Γερμανικό ΥΠΟΙΚ

Δεν θα ήταν λάθος να υποθέσει κανείς ότι σκόπιμα ο βιετναμικής καταγωγής Αντικαγκελάριος και οικοδεσπότης Φίλιπ Ρέσλερ επέλεξε την ελληνικής καταγωγής καλλιτέχνιδα, ως το κεντρικό πρόσωπο του πολιτιστικού προγράμματος της Ημέρας Ανοιχτού Διαλόγου που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο υπουργείο του.

Η Βίκυ Λέανδρος το Σάββατο βράδυ στο κοινό που ήρθε να την ακούσει στους χώρους του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας ανάμεσα στο ρεπερτόριο της, και ενδεχομένως με άμεσο αποδέκτη τον ίδιο τον Αντικαγκελάριο που έχει επιλέξει να μας δείχνει το σκληρό του πρόσωπο και την μεγάλη αυστηρότητα του για τα όσα

συμβαίνουν στη χώρα μας, επέλεξε να τραγουδήσει την τεράστια επιτυχία του Σταύρου Ξαρχάκου «Θα ρθει άσπρη μέρα και… για μας» (!)

Τον περασμένο χρόνο ο συνάδελφός του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και σε αντίστοιχη εκδήλωση στο υπουργείο Οικονομικών, είχε καλέσει την επίσης πολύ γνωστή στο γερμανικό κοινό Νάνα Μούσχουρη. Και στις δύο περιπτώσεις οι υπουργοί βρέθηκαν στη σκηνή για να μιλήσουν στους επισκέπτες μαζί με τις τραγουδίστριες, οι οποίες έπρεπε να απαντήσουν σε ερωτήσεις που δεν ήταν πάντα εύκολες.

Η Βίκυ ρωτήθηκε για παράδειγμα, τι μπορούν να μάθουν οι Γερμανοί από τους Έλληνες; Η απάντηση της ήταν: «Οι Έλληνες είναι φιλόξενοι και είναι εγκάρδιοι. Αλλά το ίδιο πιστεύω ότι είναι και οι Γερμανοί. Πιστεύω επίσης ότι μοιάζουμε πολύ εμείς οι Ευρωπαίοι, και από άποψη πολιτισμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα