Θερμά λόγια Στουρνάρα για Παπαδήμο

Σε εκδήλωση του ΙΟΒΕ για τη βράβευση του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου παραβρέθηκε και μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος δήλωσε ότι «το νέο, υγιές και επαρκώς κεφαλαιοποιημένο ελληνικό τραπεζικό

σύστημα που θεμελιώνεται τη στιγμή αυτή θα μπορεί να συνδράμει σημαντικά στη αναπτυξιακή πορεία τα επόμενα χρόνια».

Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε στη κατάσταση και στο ρόλο του Δημοσίου και σημείωσε ότι «η κοινωνική διάσταση του ελληνικού κράτους έχει πληγεί από τη δημοσιονομική στενότητα. Ωστόσο οι βασικοί του άξονες παραμένουν όρθιοι ενώ και η επαναφορά πολλών κοινωνικών κεκτημένων μπορεί να επιτευχθεί. Αλλά αυτό δεν θα ξαναγίνει με δανεικά αλλά με σκληρή δουλειά και υπομονή».

«Ο κοινωνικός και ο αναδιανεμητικός ρόλος του κράτους είναι ουσιώδους σημασίας όχι μόνο για την κοινωνική συνοχή αλλά και για το ίδιο το πολιτισμικό επίπεδο ενός λαού» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας.

Ο κ. Στουρνάρας μίλησε με τα πιο θερμά λόγια για τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο: «Σήμερα τιμάμε ένα σημαντικό πρόσωπο που έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στις σύγχρονες οικονομικές εξελίξεις της χώρας και με τον οποίο έχω συνεργαστεί στενά κατά το παρελθόν και θεωρώ στενό μου φίλο. Εναν άνθρωπό, που επιτέλεσε σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, πολύτιμο έργο, για το οποίο του είμαστε ευγνώμονες. Ο κ. Παπαδήμος διέπρεψε ως ακαδημαϊκός (είμαστε συνάδελφοι στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών), ως Υποδιοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ως Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, όπου διαδραμάτισε σημαντικότατο ρόλο στην ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Ανέλαβε Πρωθυπουργός της χώρας, σε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους της μεταπολιτευτικής ελληνικής ιστορίας. Στο πρόσωπο του εξασφαλίστηκε η απαραίτητη συναίνεση για τη δεδομένη χρονική και πολιτική συγκυρία. Ως Πρωθυπουργός, εργάστηκε σκληρά για να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας. Τα γεγονότα είναι πρόσφατα και ίσως κρίνεται πρόωρο να προδικάζουμε τι θα μπορούσε να γράψει ο ιστορικός του μέλλοντος. Ωστόσο, η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο Λουκάς Παπαδήμος θα είναι από τις προσωπικότητες που η Ιστορία θα ανταμείψει για τη συνεισφορά του στη πατρίδα και όχι μόνο».

Keywords
Τυχαία Θέματα