Θρίλερ με Σνόουντεν, κατασκοπεία και θάνατο..!

Του Γιάννη Ντάσκα

Θρίλερ που σκεπάζει προοδευτικά τις εξελίξεις στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και έχει επίκεντρο τη Ρωσία. Άμεση η επίδραση στην Ελλάδα, η οποία είναι η μοναδική χώρα που έχει ανοιχτή δίωξη για κατασκοπεία, παρακολουθήσεις τηλεφώνων και έρευνα ακόμα και για ενδεχόμενη απόπειρα δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού της.

Η σκιά των αποκαλύψεων Σνόουντεν έφτασε μέχρι την

καγκελάριο Μέρκελ στην οποία έστειλε επιστολή με την οποία προθυμοποιείται να καταθέσει. Στην Ελλάδα η είδηση ήρθε με ταυτόχρονη ανακοίνωση δίωξης στον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη για παρακολουθήσεις τηλεφώνων την επίμαχη περίοδο που διαδραματίσθηκαν οι υποκλοπές κατά της κυβέρνησης Καραμανλή.

Έμπειροι νομικοί κύκλοι δεν θεωρούν καθόλου σοβαρή τη δίωξη, αλλά προφανώς οφειλόμενη τυπικά αφού στο σπίτι και στο γραφείο του βρέθηκαν απόρρητα έγγραφα που σχετίζονται με την υπόθεση. Αυτό γιατί βουλευτές και πολιτικοί τέτοια έγγραφα τα συγκεντρώνουν και στο πλαίσιο κοινοβουλευτικών ερευνών και ελέγχων και σχεδόν κάθε πολιτικός έχει απόρρητα στοιχεία κάποιας κατηγορίας.

Αυτή την απάντηση έδωσε και ο ίδιος ο κ. Καρχιμάκης. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν είναι σοβαρότατη η υπόθεση κατασκοπείας σε βάρος της κυβέρνησης Καραμανλή από την οποία επωφελήθηκε αργότερα η αντιπολίτευση και μετέπειτα κυβέρνηση Παπανδρέου. Η υπόθεση αφορά τους Αμερικανούς που δεν είχαν κρύψει ούτε δημόσια την επιθυμία τους να πέσει η κυβέρνηση Καραμανλή γιατί προωθούσε ευρύτερη συνεργασία με τους Ρώσους στην περιοχή μας και στην Ελλάδα με τους αγωγούς.

Ο Σνόουντεν τώρα ενισχύει με τις αποκαλύψεις του για παρακολουθήσεις ηγετών και εκατομμυρίων στελεχών στην Ευρώπη το οπλοστάσιο της Ρωσίας και των ευρωπαϊκών χωρών κατά των ΗΠΑ. Η υπόθεση στριμώχνει πολύ τις ΗΠΑ και σήμερα ο πρόεδρος Ομπάμα αναγκάστηκε να πει δημόσιο «στοπ» σε παρακολουθήσεις ξένων αντιπροσωπειών κλπ

Είναι βέβαιο ότι ο Σνόουντεν θα δώσει στοιχεία και στη Μέρκελ, είτε με άμεση επίσκεψη στη Γερμανία, είτε μέσω της Ρωσίας και οι δυο ισχυρές χώρες με το «οπλοστάσιο» αυτό στα χέρια θα προσέλθουν σε «deal» με άλλους όρους με τις ΗΠΑ. Θα ζητήσουν και θα πάρουν ανταλλάγματα σε επενδύσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου και η Ανατολική Μεσόγειος είναι χώρος υπό αναδιανομή.

Για την Ελλάδα υπάρχουν στοιχεία να στριμωχτούν πολύ οι κυβερνήσεις Μπους ,οι οποίες βαρύνονται με την επιθετική παρακολούθηση Καραμανλή, την (πιθανή) απόπειρα δολοφονίας στη Νέα Μάκρη κλπ.

Μεγάλα ονόματα της επιχειρηματικής και πολιτικής σκηνής ανησυχούν καθώς οι δικογραφίες είναι ανοιχτές.

Αύριο στο «Π» θα δείτε συγκλονιστικά στοιχεία για το πώς συνδέεται το σκάνδαλο της κατασκοπείας σε βάρος της Ελλάδας με θάνατο.Η φωτογραφία που βλέπετε δεν έχει δει ως τώρα το φως της δημοσιότητας καθώς και καυτά έγγραφα που συνδέουν το νεκρό ΑΜΕΣΑ με το σκάνδαλο κατασκοπικής παρακολούθησης τηλεφώνων… Αύριο δημοσιεύεται χωρίς περικοπές…

Στο διάστημα εκείνο των παρακολουθήσεων εκδηλώθηκε και εσωτερική «σφαγή» στην ΕΥΠ και στελέχη προσπαθούσαν να κάψουν με διαρροές φωτογραφιών και εγγράφων τους εσωυπηρεσιακούς αντιπάλους.

Στα πλαίσια αυτά είχε διωχθεί για κατασκοπεία και μεγαλοστέλεχος της ΕΥΠ,φωτογραφίες στελεχών είχαν φτάσει στο …ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και προφανώς στο πλαίσιο αυτής της σφοδρής διαμάχης έφτασαν και στον Μιχάλη Καρχιμάκη και σε άλλους πολιτικούς .

Ο κ. Καρχιμάκης κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην παραβίαση μυστικών της Πολιτείας,δηλαδή επηρέασε κάποιον να του δώσει απόρρητα της Πολιτείας τα οποία κατείχε.

Ως φυσικός αυτουργός της πράξης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται μία υπάλληλος της ΕΥΠ η οποία έχει ήδη απολογηθεί και με τη σύμφωνο γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα έχει αφεθεί ελεύθερη (η κατηγορούμενη φέρεται πως έχει αρνηθεί τις κατηγορίες που της αποδίδονται).

Η υπόθεση της κλήσης του κ. Καρχιμάκη αφορά ποινική δίωξη που ασκήθηκε βάσει αναφοράς υπαλλήλου της ΕΥΠ που περιέχεται στη δικογραφία, από την οποία φαίνεται να προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι η κατηγορουμένη τροφοδοτούσε με απόρρητα έγγραφα τον πρώην υπουργό.

Ο ανακριτής της υπόθεσης, κ. Φούκας, κατά πληροφορίες, έχει σημαντικό υλικό και συνδέει την όλη υπόθεση με την απόπειρα κατά Καραμανλή. Όπως έχει δημοσιευθεί και δεν έχει διαψευσθεί ανάμειξη για την προστασία του κ. Καραμανλή είχαν ρωσικές μυστικές υπηρεσίες που εντόπισαν έγκαιρα την απειλητική παρακολούθηση Καραμανλή κοντά στη Μονή του Αγίου Εφραίμ, όπου ο τότε πρωθυπουργός πήγαινε αραιά και κάτω από απόλυτη μυστικότητα…

Η υπόθεση διαδραματίστηκε το 2004 και δημοσιοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2005. Στην υπόθεση εμπλέκεται και αλλοδαπός και γίνεται προσπάθεια να εντοπιστεί η ταυτότητά του καθώς και το κατά πόσο παραμένει στην χώρα.

Παράλληλα, με εντολή του ανακριτή έχει διαταχθεί άρση τηλεφωνικού απορρήτου και, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα στοιχεία που διαβιβάζονται στο ανακριτικό γραφείο και τα οποία θα αξιολογηθούν ώστε να κριθεί αν αποτελούν επαρκές υλικό για ποινική χρήση, φαίνεται ότι πρόσωπα που ελέγχονται για τις επίμαχες τηλεφωνικές καταγραφές συνομιλούν ακόμα και τώρα για το «θέμα των υποκλοπών του 2005».

Μια εξαιρετικά σοβαρή πτυχή της υπόθεσης είναι η πτώση του ελικοπτέρου ΣΙΝΟΥΚ το οποίο πήγαινε πολυμελή αντιπροσωπεία στη… Μονή Βατοπεδίου την 11η Σεπτεμβρίου του 2004. Είχε λεχθεί ότι στο ελικόπτερο αυτό επρόκειτο να επιβιβασθεί σε ταξίδι του προς το Άγιο Όρος ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ανάμεσα στους επιβάτες που σκοτώθηκαν και ο Γιώργος Μαύρος συνήγορος υποθέσεων τρομοκρατίας (με την πλευρά των θυμάτων) και της αμερικάνικης πρεσβείας στην Αθήνα. Το προηγούμενο βράδυ είχαν μερικοί από όσους σκοτώθηκαν δείπνο στο οποίο μετείχε και κορυφαίος δικαστής που δίκασε τη 17 Νοέμβρη, ενώ ο Γιώργος Μαύρος τελείωνε βιβλίο για την τρομοκρατία, το οποίο ποτέ δεν βρέθηκε…

Μη χάσετε αύριο το «Παρασκήνιο» και γι’ αυτό το θέμα. Το κουβάρι τώρα αρχίζει να ξετυλίγεται…

The post Θρίλερ με Σνόουντεν, κατασκοπεία και θάνατο..! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα