Τι τελικά απέγιναν οι «εκκλησιαστικές μετοχές» της Εθνικής Τράπεζας;

Μετά την μεγαλειώδη πρόταση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου για απόκτηση ισχυρού πακέτου μετοχών της Ε.Τ.Ε κατά την πρόσφατη αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Ε.Τ.Ε, η οποία ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο τρέχοντος έτους, υπάρχουν πολλοί ιεράρχες που πρότειναν ότι πρέπει να εξετασθεί από την Δ.Ι.Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος τί χρηματιστηριακές κινήσεις έγιναν από την Εκκλησία της Ελλάδος διά μέσου της Ε.Κ.Υ.Ο (Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών) και πότε επραγματοποιήθησαν αυτές.

Κατά την άποψη αυτή των ιεραρχών, εξεταστέον είναι εάν επωλήθησαν μετοχές πριν από την ολοκλήρωση

της αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου οιπότε η μετοχή είχε εν τω μεταξύ υποδεκαπλασιαστεί με αξία 4,52 Ε (10 μτχ. χ 0,45 Ε /μτχ) ή εάν πουλήθηκαν μετοχές μετά την ολοκλήρωση της αύξησης οπότε η μετοχή έχασε μεγάλο μέρος της αξίας της και η τιμή της έπεσε στα 2,50 Ε/μτχ .

Εάν έχει συμβεί το δεύτερο, τότε υπάρχει θέμα κακής διαχείρισης της περιουσίας της Εκκλησίας διότι ήταν ευρέως γνωστό στους τραπεζικούς κύκλους ότι θα συνέβαινε αυτή η πτώση.

Εάν πάλι πωλήθηκαν μετοχές της Ε.Τ.Ε , πρέπει να ερωτηθούν οι ιθύνοντες πόσες μετοχές επώλησαν , με ποιές εγκρίσεις με ποιο σκεπτικό και εισήγηση και ποιά χρονική συγκυρία

Keywords
Τυχαία Θέματα