Το χρονικό της εκτέλεσης μελών της Χ.Α στο Νέο Ηράκλειο – Στη δημοσιότητα τα ονόματα των θυμάτων

Έντονη ανησυχία προκαλεί η δολοφονική επίθεση με θύματα μέλη της Χρύσης Αυγής έξω από τα γραφεία του κόμματος στο Νέο Ηράκλειο. Όλα τα στοιχεία δείχνουν τρομοκρατική ενέργεια ωστόσο επίσημα η Αστυνομία αποφεύγει να μιλήσει για χτύπημα τρομοκρατών.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο,

με τον οποίο βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή.

Τα θύματα

Ο Μανώλης Καπελώνης 20 ετών και ο Γιώργος Φουντούλης 23 ετών είναι οι νεκροί της επίθεσης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, ενώ ο Αλέξανδρος Γέροντας 29 ετών δίνει μάχη με τη ζωή του αυτή την ώρα στο Γεννηματάς. Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ο νεαρός έδωσε κάποιες πληροφορίες στην Αστυνομία για το πως έγινε η επίθεση.

Πυροβόλησαν εν ψυχρώ

Λίγο μετά τις 7:30 το απόγευμα σήμερα Παρασκευή, σήμανε συναγερμός στο Νέο Ηράκλειο όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Όπως αναφέρουν πληροφορίες δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού σταμάτησαν λίγα μόλις μέτρα από τα γραφεία του κόμματος κατέβηκαν από τη μηχανή και κατευθυνόμενα προς την είσοδο του κόμματος πυροβόλησαν εν ψυχρώ τρία άτομα που βρίσκονταν στο σημείο.

Στοιχεία αναφέρουν ότι οι δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πυροβόλησαν με πιστόλι των 9mm και στον τόπο βρέθηκαν 14 κάλυκες. Αυτός ήταν και ο λόγος που αρχικά είχε δοθεί η πληροφορία πως είχε χρησιμοποιηθεί καλάσνικοφ.

Απο τους πυροβολησμούς δύο από τους τρεις πέθαναν ακαριαία ενώ ο τρίτος μεταφέρθηκε στο Γεννηματάς με την ζωή του να κρέμεται κυριολεκτικά από μία κλωστή. Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε πως το τραύμα του τρίτου νεαρού είναι διαμπερές, «μπήκε» απο το κεφάλι και βγήκε από τον σπλήνα.

Οι δράστες που φορούσαν κράνη εξαφανίστηκαν και από την Αστυνομία γίνονται εκτεταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό τους. Στην περιοχή έσπευσε ο βουλευτής της Χ.Α, Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων πως ο ένας από τους νεκρούς ήταν γραμματέας της τοπικής οργάνωσης.

Σαφές μήνυμα από το Μαξίμου

Από την πρώτη κιόλας στιγμή της επίθεση ενημερώθηκε από τον υπουργό Δημοσίας Τάξης, Νίκο Δένδια, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στέλνοντας σαφές μήνυμα από το Μαξίμου όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή, πως θα τηρηθεί ο νόμος προς πάσα κατεύθυνση. Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση, καθώς περιμένουν να γίνουν γνωστά περισσότερα στοιχεία για την δολοφονική επίθεση.

Για την υπόθεση ενημερώνεται συνεχώς από τον πρωθυπουργό και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δένδιας: «Δεν θα επιτραπεί η χώρα να γίνει πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών»

Ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, Νίκος Δένδιας, λίγο μετά το περιστατικό σε δήλωση του εξέφρασε την οδύνη του για τον θάνατο των δύο νεαρών ενώ παράλληλα τόνισε πως «Ο νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων»

Και πρόσθεσε: «Δεν θα επιτραπεί η χώρα να γίνει πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών».

Ο κ. Δένδιας βρίσκεται σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, στο Μέγαρο Μαξίμου και έχει ενημερώσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για όλες τις εξελίξεις.

Διστακτικότητα από την Αστυνομία

Στο σημείο υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουν περικυκλώσει το χώρο. Εκεί βρίσκεται κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής, και ο προιστάμενος της υπηρεσίας.

Μέχρι αυτή την ώρα υπάρχει διστακτικότητα σχετικά με τα κίνητρα των δραστών και οι Αρχές δεν μιλούν ξεκάθαρα αν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια. Πάντως τις έρευνες έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Φως στην υπόθεση θα δώσει η βαλλιστική εξέταση, η οποία θα διαπιστώσει αν το όπλο έχιε χρησιμοππιηθεί σε άλλες τρομοκρατικές ή όχι, επιθέσεις.

Πως διέφυγαν οι δράστες

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες που επέβαιναν σε μηχανή διέφυγαν από το σημείο,ανεβαίνοντας τη Λεωφόρο Ηρακλείου. Στη συνέχεια, έκαναν δεξιά και μπήκαν στην Αττική Οδό στο ρεύμα προς Μαρκόπουλο. Στην είσοδο των διοδίων, σήκωσαν την μπάρα, περασαν και εξαφανίστηκαν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πινακίδα της μηχανής είναι πιθανόν πλαστή.

Από κάμερες της Αττικής Οδού, στα διόδια, οι αστυνομικοί προσπαθούν να δουν ο,τιδήποτε το οποίο θα τους οδηγήσει στα ίχνη των δραστών.

The post Το χρονικό της εκτέλεσης μελών της Χ.Α στο Νέο Ηράκλειο – Στη δημοσιότητα τα ονόματα των θυμάτων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα