Το μεγάλο ξεβράκωμα στη Βουλή!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Η «λίστα Λαγκάρντ» περιελάμβανε γυναικείο όνομα με μισό δισ. δολάρια καταθέσεις αδικαιολόγητες. Παραδόθηκε στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ με επίσημο τρόπο μέσω του πρεσβευτή μας και μετά από συνεννοήσεις της ελληνικής και γαλλικής ΕΥΠ.
Υπουργοί και επικεφαλής ΣΔΟΕ χειρίστηκαν τη «λίστα Λαγκάρντ». Και, όμως, ποτέ δεν πρωτοκολλήθηκε! Ποτέ δεν κατέστη στοιχείο του ελληνικού κράτους.

Αλλά τεμαχίστηκε με επιλογή ονομάτων με τα πιο πολλά λεφτά και με «μελέτη άτυπα, ανεπίσημα» του οικονομικού προφίλ. Βρέθηκε ότι τα χρήματα ήταν αδικαιολόγητα και σήμερα ακόμα δεν είναι πρωτοκολλημένα. Όλες αυτές είναι επίσημες διαβεβαιώσεις του τότε αρμόδιου Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Αν η «λίστα Λαγκάρντ» δεν πήγαινε στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά στο κονκλάβιο της Καμόρα, της Μαφίας, τι διαφορετικό θα έκανε από αυτό που έκανε η ελληνική κυβέρνηση; Θα διάλεγε ονόματα και θα μελετούσε πόσα έχουν. Και ύστερα τι; Θα τους ζητούσε μερίδιο ανεπίσημα; Μπορεί, λογικά. Έτσι κάνουν οι Μαφίες. Θα κρατούσε εμπιστευτικά τη λίστα. Βεβαιότατα. Έτσι κάνουν οι Μαφίες. Ποιος μπορεί να βεβαιώσει αντικειμενικά ότι «ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ» από όσους είχαν πρόσβαση στη λίστα, κ. Παπακωνσταντίνου; Μόνο στον λόγο καθενός μπορούμε να βασιστούμε. Μπορούμε; Όχι, βέβαια, γιατί το παρελθόν δείχνει το αντίθετο.
Υπενθυμίζουμε ότι ερώτηση για τη λίστα υπέβαλε ο υπογράφων το ρεπορτάζ στις 10 Σεπτεμβρίου 2010 στον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στη ΔΕΘ. Μέχρι την ημέρα εκείνη, ΟΥΔΕΙΣ σε ΚΑΝΕΝΑ μέσο ενημέρωσης είχε γράψει το παραμικρό για λίστα Ελλήνων καταθετών στο εξωτερικό. Την υποβάλαμε εμείς. Όχι τυχαία. Κάποιος τότε Υπουργός μάς συνέστησε να το κάνουμε, γιατί «υπάρχουν κατάλογοι με ονόματα Ελλήνων καταθετών στο εξωτερικό και κάποιοι πάνε να τα πνίξουν». Το ρωτήσαμε και το ερώτημα υπάρχει και τηλεοπτικά. Ο Γ. Παπανδρέου επιβεβαίωσε τότε, τον Σεπτέμβριο του 2010, ότι «έχουμε πάρει στοιχεία για Έλληνες που έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό, τα ψάχνουμε, θα είμαστε αμείλικτοι». Τόσο αμείλικτοι ώστε να μη βάλουν ούτε αριθμό πρωτοκόλλου και να επιλέγουν ονόματα για «εμπιστευτικές έρευνες» που ποτέ και πουθενά δεν κατέληξαν.
Ο κύριος χειριστής της υπόθεσης, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, με τις απαντήσεις που έδωσε στην Επιτροπή της Βουλής, κυρίως σε ερωτήσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Προκόπη Παυλόπουλου, επιβεβαίωσε το χειρότερο. Ότι το κράτος μας λειτούργησε στην υπόθεση αυτή όπως θα λειτουργούσε η Καμόρα και επιβεβαιώνει ότι είχε ενημερωθεί ο κ. Παπανδρέου ΠΡΙΝ από τη ΔΕΘ το 2010. Άρα, γι’ αυτό Υπουργός μας συνέστησε να ρωτήσουμε, ώστε να δημοσιοποιηθεί το θέμα και να μην κουκουλωθεί…
Διαβάστε ένα πολύ χαρακτηριστικό μέρος των απαντήσεων Παπακωνσταντίνου και συγκρίνετέ το με την παράλληλη αποκάλυψη που κάνουμε σήμερα. Την ώρα που καλύπτουν άρπαγες δισεκατομμυρίων, κυνηγούν για κατάσχεση μέσω ΔΟΥ Έλληνα πολίτη για… 40 ευρώ. Οι εγκληματίες!

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ρωτήσατε εάν πρωτοκολλήθηκε αυτό που έδωσα στον κ. Καπελέρη. Η απάντηση είναι «όχι»

Keywords
Τυχαία Θέματα