Το… όνειρο της Ελισάβετ για το Μον Ρεπό

Αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία της Κέρκυρας προκαλεί δημοσίευμα της «Telegraph», σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση πρόκειται να βγάλει «στο σφυρί» το ιστορικό ανάκτορο Μον Ρεπό, στην Κέρκυρα, γεγονός, που όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της βασίλισσας Ελισάβετ.

Παράγοντας της Κέρκυρας, που γνωρίζει καλά την ιστορία του ακινήτου, μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής, κάνει λόγο για μύχιους πόθους της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας που επιθυμεί

διακαώς να αποκτήσει το Μον Ρεπό, καθώς το θεωρεί κτήμα της. Εκεί γεννήθηκε άλλωστε ο Φίλιππος Μαουνμπάντεν, ο μετέπειτα δούκας του Εδιμβούργου και σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας.

Οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας στο ενδεχόμενο πώλησης του Μον Ρεπό αναμένεται να είναι μεγάλες, ενώ θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να γίνει μια τέτοια αγοραπωλησία, καθώς το ακίνητο έχει μεγάλη ιστορική και αρχαιολογική αξία.

Το Μον Ρεπό, το κτήμα στο οποίο έκαναν τις διακοπές τους οι βασιλικές οικογένειες που πέρασαν από την Ελλάδα τα τελευταία 180 χρόνια περιλαμβάνει εκτός από το πανέμορφο παλάτι μία έκταση άνω των 250 στρεμμάτων με μοναδικούς κήπους αλλά και με μεγάλη αρχαιολογική αξία, καθώς το κτήμα βρίσκεται στην περιοχή της Παλαιόπολης με ευρήματα που χρονολογούνται από τον 8ο αιώνα π.Χ.

Keywords
Τυχαία Θέματα