Το ΣΔΟΕ ερευνά τους λογαριασμούς των πολιτικών

Στο «μικροσκόπιο» το ΣΔΟΕ θα βρεθούν τα περιουσιακά στοιχεία των ελλήνων βουλευτών, έπειτα από εντολή του σώματος και αντιεισαγγελέα Εφετών, Ιωάννη Διώτη, προκειμένου να εντοπιστούν όσοι πλούτισαν παράνομα.

Ειδικότερα, ο κ Διώτης έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να παρακολουθήσουν τους λογαριασμούς ορισμένων πολιτικών προσώπων, για τα οποία γεννιούνται απορίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», η εντολή του του κ. Διώτη αφορά τον εξονυχιστικό έλεγχο στα περιουσιακά στοιχεία 1000 και πλέον πρώην υπουργών,

δημάρχων, γενικών και ειδικών γραμματέων, νομαρχών, περιφερειαρχών αλλά και διοικητών οργανισμών και καθηγητών πανεπιστημίου.

Ουσιαστικά, απώτερος σκοπός του ΣΔΟΕ είναι εντοπίσει τις περιπτώσεις εκείνες όπου διαπράχθηκε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καθώς αυτή η κατηγορία μαζί με τη σύσταση συμμορίας για παράνομες οικονομικές πράξεις είναι οι μόνες που δεν παραγράφονται στην περίπτωση των πολιτικών προσώπων….

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο κ Διώτης φαίνεται να έχει δώσει ήδη εντολή, ώστε να ανοιχτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί δύο πρώην υπουργών, δύο πρώην βουλευτών και μιας νυν βουλευτού.

Την ίδια ώρα το ΣΔΟΕ, ερευνά και για άλλους τρεις πρώην υπουργούς οι οποία θα κληθούν σύντομα να απαντήσουν πως αγόρασαν βίλες, σκάφη και πολυτελή αυτοκίνητα που έχουν στην κατοχή τους!

Keywords
Τυχαία Θέματα