Το ΣτΕ απέρριψε την πρόσφυγη κατά της επίταξης

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της επικρατείας (ΣτΕ) απέρριψε την προσφυγή που είχε καταθέσει το «Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών» με την οποία ζητούσε να ανασταλούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις του Πρωθυπουργού και του υπουργού Ανάπτυξης με τις οποίες διατάχθηκε η επίταξη του προσωπικού.

Επίσης, ζητούσαν και την αναστολή της επίταξης της

χρήσης των ακινήτων και κινητών της «Αττικό Μετρό Α.Ε.» και της«ΣΤΑΣΥ Α.Ε.» που είναι απαραίτητα για «την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου».
Ειδικότερα, το ΣτΕ έκρινε ότι όλες οι αποφάσεις «εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογήν των άρθρων 18 παράγραφος 3, 22 παράγραφος 4 και 112 παράγραφος 1 του Συντάγματος, του άρθρου 41 του Ν. 3536/2007 και των διατάξεων του ν.δ. 17/1974, γίνεται επίκληση άμεσης και επείγουσας ανάγκης να αποτραπούν οι δυσμενείς συνέπειες στο συγκοινωνιακό έργο στο Λεκανοπέδιο Αττικής, το οποίο έχει πλήρως διαταραχθεί από την παρατεινόμενη απεργία των εργαζομένων στην εταιρεία «Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ) Α.Ε. (ΑΜΕΛ Α.Ε., ΗΣΑΠ Α.Ε. και ΤΡΑΜ Α.Ε.), απειλώντας τη δημόσια τάξη και υγεία και προκαλώντας σοβαρή διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας».

Για το λόγο αυτό η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε με την απόφασή της (118/2013) όλους τους ισχυρισμούς του σωματείου των εργαζομένων στο Μετρό..

Keywords
Τυχαία Θέματα