Το τριήμερο της μεγάλης σφαγής

Εξαιρετικά κρίσιμο είναι το επόμενο τριήμερο καθώς έως την Κυριακή θα πρέπει να κλειδώσει το σκληρό πακέτο μέτρων των 11 δις. ευρώ.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει εντός της ημέρας και νέα συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, ενώ την Κυριακή οι τροϊκανοί θα βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομικών για
συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα.Στην ουσία μιλάμε για ένα τριήμερο φωτιά που θα φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή όλων των Ελλήνων που θα δουν νέες περικοπές στα εισοδήματά τους.Το μεγάλο βάρος θα σηκώσει το υπουργείο Εργασίας με περικοπές που θα φτάσουν τα 5 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές.Ζητούμενο σε κάθε περίπτωση είναι εάν η τρόικα θα δεχτεί τα ισοδύναμα μέτρα που έχει προτείνει η κυβέρνηση για να μην περικοπούν κατά 12% τα ειδικά μισθολόγια και για να πάρουν το επίδομα οι κτηνοτρόφοι.

Η μεγάλη «σφαγή» θα γίνει στους μισθούς των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ με αναδρομική μάλιστα ισχύ.Επίσης,-το πλαφόν στις συντάξεις θα κλείσει στα 2400-θα μειωθούν κατά 10% οι συντάξεις άνω των 1400 και πάνω,-η περικοπή στο εφάπαξ θα φτάσει συνολικά έως 40%-θα κοπούν τα περισσότερα κοινωνικά επιδόματα με εξαίρεση το ΕΚΑΣ και της ανεργίας αλλά θα λαμβάνονται υπόψη και άλλα κριτήρια-θα μειωθεί δραστικά και ο αριθμός των συμβασιούχων.

Keywords
Τυχαία Θέματα