Τοίχος Σαρρή στο Eurogroup

Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλης Σαρρής, φέρεται να δήλωσε στους ευρωπαίους ομολόγους του ότι δεν μπορεί να περάσει το νομοσχέδιο από την Κυπριακή Βουλή.

Όπως μετέδωσε το ΣΚΑΪ, στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup που βρίσκεται σε εξέλιξη στο επίκεντρο βρίσκεται η νέα πρόταση που θα καταθέσει η κυπριακή πλευρά προκειμένου να προστατέψει τους μικροκαταθέτες.

Το

πρώτο σενάριο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, περιλαμβάνει τη μηδενική επιβολή εισφοράς για καταθέσεις έως τις 25 χιλιάδες ευρώ και αυξημένη εισφορά για καταθέσεις άνω των 100 χιλιάδων ενώ το δεύτερο σενάριο περιλαμβάνει μηδενική εισφορά για καταθέσεις έως 100 χιλιάδες ευρώ.

Συγκεκριμένα στο πρώτο σενάριο περιλαμβάνει: Τη μηδενική εισφορά μέχρι 25.000 ευρώ

Από 25.000 -100.000 ευρώ 6,75%

Από 100.000 – 500.000 ευρώ 10%

Από 500.000 και άνω 12,5%

Επίσης, έκτακτος θα είναι ο φόρος των καταθέσεων που θα επιβληθεί στην Κύπρο, υποστηρίζει ο κ. Μιχάλης Σαρρής σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το απόγευμα.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι το τέλος δεν θα είναι επαναλαμβανόμενο, ενώ θα παραχωρηθούν στους καταθέτες μετοχές των πιστωτικών ιδρυμάτων που θα τύχουν στήριξης.

Το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι η αποκοπή θα γίνει με βάση τα υπόλοιπα όλων των πιστωτικών καταθετικών λογαριασμών της Παρασκευής, 15 Μαρτίου.

Η απόφαση χαρακτηρίζεται επώδυνη, αλλά αναγκαία, για να τερματιστεί η αβεβαιότητα και να διασφαλιστεί η σωτηρία της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα