Τρεις «θαυμάσιοι» νόμοι

Σύμφωνα με επιστολή που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» αναφέρθηκαν τα εξής:

«Θέλω και δημόσια να συγχαρώ τον αξιότιμο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, για τρεις θαυμάσιους νόμους που έγιναν επί θητείας του σε διάφορα υπουργεία. Συγκεκριμένα:

Α) Νόμος για την ενιαία τιμή βιβλίου. Απαγορεύεται στους εκδοτικούς οίκους να κάνουν σε ιδιώτες έκπτωση πάνω από 10% σε κάθε νέο βιβλίο που εκδίδουν. Σε εποχή οικονομικής κρίσης τέτοιοι νόμοι κρίνονται επιεικώς απαράδεκτοι.

Β) Νόμος για τους

αυτοαπασχολούμενους συνταξιούχους του Δημοσίου. Ο συνταξιούχος του Δημοσίου επί ποινή αναστολής συντάξεώς του δεν έχει το δικαίωμα να διατηρεί προσωπική επιχείρηση. Ο νόμος αυτός είχε αποτέλεσμα να κλείσουν χιλιάδες καταστήματα σ’ όλη την Ελλάδα. Ερωτώ λοιπόν ο αφελής:

Ο συνταξιούχος του Δημοσίου έχει ως προορισμό το καφενείο; Σε τι βλάπτει το να δημιουργήσει μια δική του δουλειά; Δεν εργάζεται ως υπάλληλος ώστε να πάρει μια θέση ανέργου. Απεναντίας δημιουργεί θέσεις εργασίας και πληρώνει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

Γ) Ο νόμος για το ενιαίο τέλος ακινήτων. Ο νόμος αυτός καθήλωσε όχι μόνο την κτηματαγορά, αλλά και πάνω από 150 επαγγέλματα και ειδικότητες. Εξανέμισε παράλληλα τις μικροκαταθέσεις χιλιάδων πολιτών που είχαν την ατυχία να επενδύσουν σε ακίνητα».

Την επιστολή υπογράφει ο κ. Αντώνιος Βαβουλέας, πολιτικός μηχανικός (άνευ εργασίας)

Keywords
Τυχαία Θέματα