Τρία χρόνια από το έγκλημα στο Καστελόριζο (BINTEO)

Τρία χρόνια πέρασαν από την αποφράδα εκείνη ημέρα που ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωνε στους Έλληνες πολίτες την υπαγωγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης.

Η εικόνα του κ. Παπανδρέου να στέκει μπροστά από το λιμάνι του Καστελόριζου, να μιλάει για τις θυσίες που πρέπει να κάνει ο ελληνικός λαός, παραμένει…αξέχαστη. Είχε δηλώσει τότε ο κ. Παπανδρέου:

«Σήμερα,

η κατάσταση στις αγορές απειλεί να αποδομήσει, όχι μόνο τις θυσίες του Ελληνικού λαού, αλλά και την ομαλή πορεία της οικονομίας.

Και κινδυνεύει να χαθεί η προσπάθεια που καταβάλλουν οι Έλληνες από τα ακόμη μεγαλύτερα επιτόκια δανεισμού και ακόμη χειρότερα από την δυσκολία δανεισμού. Δεν θα το επιτρέψουμε. Ήρθε η στιγμή, το χρόνο που δεν μας δίνουν οι αγορές, αυτόν τον χρόνο να μας τον δώσει η απόφαση που πήραμε όλοι μαζί οι ηγέτες των χωρών της Ευρώπης για να στηριχθεί η Ελλάδα.

Είναι ανάγκη, ανάγκη εθνική και επιτακτική, να ζητήσουμε επισήμως από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, που από κοινού δημιουργήσαμε στην Ε.Ε. Έχω ήδη δώσει εντολή στον Υπουργό Οικονομικών να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες.

Και οι εταίροι μας θα συνδράμουν άμεσα και αποφασιστικά, ώστε να παράσχουν στην Ελλάδα το απάνεμο λιμάνι που θα μας επιτρέψει να ξαναχτίσουμε το σκάφος μας με γερά και αξιόπιστα υλικά. Άλλα και να στείλουν και ένα ισχυρό μήνυμα στις αγορές, ότι η Ε.Ε. δεν παίζει και προστατεύει το κοινό μας συμφέρον και το κοινό μας νόμισμα», δήλωνε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Τρία χρόνια μετά, το απάνεμο λιμάνι του κ. Παπανδρέου βούλιαξε το σκάφος μας και η χώρα μετρά τις πληγές της που μοιάζουν να μην επουλώνονται με τίποτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα