Τρομοκρατική επίθεση έξω απ’ την Κωνσταντινούπολη

Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες είναι τα θύματα από την έκρηξη που έγινε το πρωί της Τρίτης έξω από αστυνομικό τμήμα σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

 Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV ανέφερε ότι η έκρηξη οφείλεται σε επίθεση

καμικάζι ενώ προκάλεσε τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων, περιλαμβανομένων αστυνομικών.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τις 11:00 στη συνοικία Σουλτανγκαζί, ιστορικό προπύργιο κουρδικών και ακροαριστερών οργανώσεων στο ευρωπαϊκό τμήμα της Κωνσταντινούπολης.

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται οι πέντε τραυματίες, σύμφωνα με το NTV, το οποίο διευκρίνισε πως οι αρχές δημιούργησαν περίμετρο ασφαλείας στον τόπο της επίθεσης και έχουν καταφθάσει πολλά ασθενοφόρα.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο κοντά στον τόπο της έκρηξης ενώ απευθύνονται εκκλήσεις στον πληθυσμό να δώσει αίμα.

Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση έως αυτή την ώρα. Πραγματοποιήθηκε πάντως μέσα σ’ ένα πλαίσιο εντατικοποίησης των μαχών από την αρχή του καλοκαιριού μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των Κούρδων ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στη νοτιοανατολική Ανατολία όπου ζουν κυρίως Κούρδοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα