Τσιμέντο και αμετακίνητος ο Ράιχενμπαχ για το Μνημόνιο

Παρά τις παραδοχές αξιωματούχων του ΔΝΤ και της ΕΕ για τους λάθος υπολογισμούς στο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, ο επικεφαλής της Ομάδας Κρούσης της Κομισιόν (Task Force), Χορστ Ράιχενμπαχ, εμφανίζεται αρνητικός στο άνοιγμα της συζήτησης για την τροποποίηση του Μνημονίου.

«Τη στιγμή που η Ελλάδα έχει κατορθώσει να ξεπεράσει τη δυσκολότερη φάση του

συγκεκριμένου προγράμματος, δεν βλέπω αυτήν τη στιγμή, ειδικά από πλευράς Task Force, πώς θα μπορούσε θα ξανανοίξει αυτή η συζήτηση», απάντησε σε σχετική ερώτηση, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου.

Υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος δεν είναι αρμόδιος για να σχολιάσει το θέμα, πρόσθεσε ότι η Task Force «είναι εδώ για να στηρίξει την Ελλάδα για να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που η Ελλάδα θέλει να κάνει».

Ωστόσο, ο κ. Ράιχενμπαχ μίλησε με θερμά λόγια για την ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας ότι «κάνει πολύ σοβαρές προσπάθειες για τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος, εφαρμόζει σταθερά τις μεταρρυθμίσεις και αυτό θα οδηγήσει πραγματικά στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος για την Ελλάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα