Στα… μουλωχτά η συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Η «ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα» ανάμεσα σε στελέχη και συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, φαίνεται πως δημιούργησε «μπλακ άουτ», με αποτέλεσμα το βράδυ της Τρίτης η συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να γίνει… στο σκοτάδι.

Χωρίς καμία ανακοίνωση κι υπό συνθήκες μυστικότητας, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος συγκεντρώθηκαν προκειμένου να συζητήσουν τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, αλλά και την καθοδική δημοσκοπική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ. Αν και η επίσημη εξήγηση της Κουμουνδούρου

για το «πέπλο μυστικότητας» που κάλυψε τη συνεδρίαση, είναι πως το κόμμα δεν ήθελε η συνεδρίαση να δει το φως της δημοσιότητας, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο λόγος ήταν να αποκρυφτούν τα εσωτερικά προβλήματα του κόμματος.

Σε συνέχεια του κακού κλίματος κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ το Σαββατοκύριακο, οι γκρίνιες των στελεχών συνεχίζονται, καθώς, όπως υποστηρίζουν, το κόμμα τους δεν έχει καταφέρει να καρπωθεί στο ελάχιστο από τη δυσαρέσκεια των πολιτών για την κυβερνητική οικονομική πολιτική, κάτι που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις.

Τα ίδια τα στελέχη απαιτούν «κοινωνική στροφή» από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, καθώς και σύγκρουση με την κυβέρνηση στον εργασιακό τομέα, με αφορμή επίσης και τα μέτωπα που ανοίγει η κυβέρνηση με επαγγελματικούς κλάδους. Ταυτόχρονα η Κουμουνδούρου επιθυμεί εντονότερη παρουσία βουλευτών στους δρόμους και στήριξη απεργιακών κινήσεων. Μάλιστα, κατά τη συνεδρίαση, το λόγο έλαβε για σύντομο χρονικό διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προετοιμασία της πανελλαδικής απεργίας της 20ης Φεβρουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα