Τσοχατζόπουλος: «Να με αποκαλείτε υπουργό! Δεν είμαστε φιλαράκια»

Φτάνοντας στο τέλος της η δίκη Τσοχατζόπουλου τραβάει όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον, τόσο για τις τοποθετήσεις και των δυο πλευρών, όσο και για τα ξεσπάσματα του πρώην ισχυρού άνδρα του ΠΑΣΟΚ.

Ένα τέτοιο έγινε και σήμερα όταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος εμφανώς εκνευρισμένος από τον τρόπο

με τον οποίο τον προσφωνούσε η πολιτική αγωγή είπε: «Να λέτε στον υπουργό παρακαλώ, καταλάβετε επιτέλους ότι δεν είμαστε φιλαράκια».

Ο Διονύσης Κολοβός εκ μέρους της πολιτικής αγωγής ήταν ιδιαίτερα σκληρός στην αγόρευσή του.

Επιτέθηκε στον Άκη Τσοχατζόπουλο για το θέμα της δωροδοκίας, κατηγορώντας τον ότι εξαπάτησε ακόμη και το ΚΥΣΕΑ στην υπόθεση των υποβρυχίων.

«Αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος γνώριζε οκτώ μήνες πριν ότι η ανάθεση στα ΕΝΑΕ θα σήμαινε εναγκαλισμό με τη γερμανική Ferrostaal (λόγω συνεργασίας των ναυπηγείων με τη HDW). Η επιστολή αυτή απεκρύβη από το ΚΥΣΕΑ», είπε.

Είπε επίσης για Σμπώκο και Τσοχατζόπουλο: Εφευρίσκουν απαράβατους όρους στην υπόθεση των υποβρυχίων. Βιαζόντουσαν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες, καθώς οι Γερμανοί φοβούνταν ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στην Ελλάδα, να γίνουν για παράδειγμα εκλογές.

Η «συγγνώμη» της εισαγγελέως

Τον λόγο πήρε εμφανώς εκνευρισμένος ο συνήγορος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Λεωνίδας Κοτσαλής, ιδιαίτερα σε σχέση με όσα ειπώθηκαν χθες στο δικαστήριο.

«Εγκλεισμός δια βίου δεν προβλέπεται στο ποινικό μας δίκαιο, και δεν έχει θέση σε εισαγγελική πρόταση», τόνισε ο κ. Κοτσαλής.

Έκανε επίσης λόγο για γηπεδική ατμόσφαιρα αναφερόμενος στο χειροκρότημα μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του δεύτερου εισαγγελέα από το ακροατήριο.

Συνεχάρη ωστόσο τον πρόεδρο του δικαστηρίου λέγοντας ο οποίος αντέδρασε στα χειροκροτήματα, λέγοντας «Να μείνει δικαστήριο, να μη γίνει λαοδικείο», είπε ο κ. Κοτσαλής.

Ο έτερος συνήγορος Ιωάννης Παγορόπουλος εξέφρασε τη δυσφορία του για την “ειρωνεία” της εισαγγελέως κυρίας Γεωργίας Αδειλίνη στο πρόσωπό του, κατά την αγόρευσή της, ως «συμπαθούς συνηγόρου»: «Το έδρανο της υπεράσπισης, ειδικά του Άκη Τσοχατζόπουλου, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο είναι εξαιρετικά βαρύ. Μου είναι παντελώς αδιάφορο αν είμαι συμπαθής ή αντιπαθής. Αυτός που κάθεται εδώ, κύριοι, σε αυτή τη συγκυρία θέλει κότσια. Υπερασπίζομαι τον κ. Τσοχατζόπουλο με την καρδιά μου, γιατί πιστεύω στο Σύνταγμα και τους νομούς».

Η κυρία Αδειλίνη τόνισε ότι εξέφρασε απλώς τα αισθήματά της, και σέβεται απολύτως τον ρόλο του συνηγόρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα