Βαγγέλης Μπούτας: “Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα λεφτά που έφαγαν άλλοι”

Έτοιμος για μεγάλες συγκρούσεις εμφανίστηκε μιλώντας στο “Π” ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας γεγονός που σηματοδοτεί κινητοποιήσεις με μεγάλη ένταση που ζήσαμε και στο παρελθόν. Ο αγροτικός κόσμος της χώρας εμφανίζεται αποφασισμένος να τραβήξει το σκοινί μέχρι εκεί που δεν παίρνει και τα μπλόκα να απλωθούν απ’ άκρη σε άκρη σε ολόκληρη την Ελλάδα. Όπως δήλωσε ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής: “Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα λεφτά που έφαγαν άλλοι.

Αν θέλουν να μαζέψουν χρήματα να φορολογήσουν το μεγάλο κεφάλαιο και αυτούς που τα έτρωγαν με δέκα μασέλες τα προηγούμενα χρόνια”.

Όπως είπε ο κος Μπούτας οι αγρότες ζητάνε να μην πληρώνουν τα χαράτσια, να μειωθεί ο ΦΠΑ και να επανεξεταστεί το θέμα της φορολογίας τους. Απαντώντας στο ερώτημα αν οι κινητοποιήσεις των αγροτών θα ταλαιπωρήσουν τον κόσμο ο κος Μπούτας είπε : “Δεν θα ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο, αντίθετα ζητάμε ο κόσμος να συστρατευθεί στο πλάι μας και όλοι μαζί να παλέψουμε για να σταματήσει η οικονομική αφαίμαξη της κοινωνίας”.

Την ίδια ώρα, τα μέλη τού άλλοτε Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου Αγροτών, που μετονομάστηκε σε Πρωτοβουλία για την Ενοποίηση και την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Κινήματος, που συνεδρίασαν χθες στον Πλαταμώνα Πιερίας, αποφάσισαν να κατεβάσουν από αύριο προειδοποιητικά τα τρακτέρ στους δρόμους, τις επόμενες κινήσεις τους όμως θα καθορίσουν, αφού πρώτα κλείσει ο κύκλος επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Για σήμερα έχουν κλείσει συναντήσεις διαδοχικά με τον Φ. Κουβέλη και εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και αύριο με τον Ευ. Βενιζέλο, ενώ ανοιχτή παραμένει η συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά.

Το Σάββατο, σε σύσκεψη που είχαν οι εκπρόσωποι των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων, αποφάσισαν να κατεβάσουν τα τρακτέρ που είναι παραταγμένα στις πλατείες των χωριών, στην ΠΑΘΕ, με σημείο συνάντησης τον κόμβο της Νίκαιας. Στη σύσκεψη του Παλαμά ακούστηκαν προτάσεις για αποκλεισμό της εθνικής οδού και του σιδηροδρομικού δικτύου, όπως επίσης και δημόσιων κτιρίων, τελικά όμως επιλέχθηκε ο κόμβος της Νίκαιας, στον οποίο είναι εύκολη η πρόσβαση από διάφορα σημεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα