Βενιζέλος: Στροφή στη γη για να βγούμε από την κρίση

«Η Ελλάδα θα βγει από την κρίση. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Θα κάνουμε τη στροφή, θα ξεπεράσουμε το δημοσιονομικό πρόβλημα», σημείωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε την Πέμπτη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

«Για να ανακτήσουμε τη θέση μας μέσα στην Ευρώπη, για να είναι η Ελλάδα

αυτοδύναμη, ουσιαστικά ισότιμη και ανταγωνιστική, πρέπει να επενδύσουμε στους πόρους που έχουμε εδώ, τους ενδογενείς πόρους. Και ενδογενείς πόροι είναι η γη μας και οι άνθρωποι μας» τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε «Έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να ενισχυθεί ο αγρότης, έχει μεγάλη σημασία ο αγρότης να γίνει σύγχρονος επιχειρηματίας, να βοηθηθεί ο νέος αγρότης, να στραφεί ο νέος άνθρωπος στην πρωτογενή παραγωγή, όπου υπάρχει ψωμί, δουλειά, θέσεις απασχόλησης».

Τον κ. Βενιζέλο υποδέχτηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μάξιμο Χαρακόπουλο, με τον κ. Τσαυτάρη να δηλώνει : «Με την ευκαιρία της επίσκεψής του είχαμε τη δυνατότητα να τον ενημερώσουμε για τις προσπάθειες που κάνει το Υπουργείο μας να ξανακάνει τη γεωργία μας πυλώνα ανάπτυξης του τόπου, που είναι μεγάλη προτεραιότητα αυτής της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού».

Τη σημασία του πρωτογενούς τομέα για την έξοδο της χώρας από την κρίση, εξήρε και ο Αναπληρωτής Υπουργός, Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Η παρουσία τους εδώ δείχνει την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδουν στον πρωτογενή τομέα ως μοχλό για την ανάπτυξη και την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση μια ώρα αρχύτερα».

Τον κ. Βενιζέλο συνόδευε κλιμάκιο του Κινήματος που αποτελείτο από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Μανιάτη, την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο, Εύη Χριστοφιλοπούλου, τους εισηγητές του κοινοβουλευτικού τομέα αρμόδιους για αγροτικά θέματα, Γιάννη Δριβελέγκα και Μιχάλη Κασσή και τον γραμματέα του τομέα αγροτικών συνεταιρισμών και συλλόγων Μιχάλη Τζελέπη.

Ακόμη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προήδρευσε σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μόσχος Κορασίδης, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Δημήτρης Μελάς, ο Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα