Ξεκινά αύριο η δίκη Τσοχατζόπουλου

Τη Δευτέρα ξεκινάει η πολυαναμενόμενη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και άλλων 18 ατόμων, που κατηγορούνται για ξέπλυμα «μαύρου χρήματος». Μαζί με τον άλλοτε πανίσχυρο υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ δικάζονται η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου και ο πρώην στενός συνεργάτης του Γιάννης Σμπώκος.

Η δίκη θα γίνει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας

και αναμένεται να διαρκέσει καιρό. Το κατηγορητήριο είναι κοινό για όλους και αφορά στο κακούργημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, για το οποίο προβλέπεται ποινή από δέκα έως είκοσι χρόνια κάθειρξη.

Στο μεταξύ, ο Άκης Τσοχατζόπουλος επιμένει στην κλήτευση μελών του ΚΥΣΕΑ που συνυπέγραψαν τις συμβάσεις για την προμήθεια των εξοπλιστικών προγραμμάτων Tor – m1 και για τα γερμανικά υποβρύχια. Ο πρώην υπουργός έχει ήδη αποστείλει δέκα εξώδικες – επιστολές στα πρώην μέλη του ΚΥΣΕΑ ζητώντας τους να καταθέσουν στη δίκη. Ωστόσο, το αίτημα αυτό, το οποίο έχει υποβάλει κατ’ επανάληψη σε διάφορα στάδια της ανακριτικής διαδικασίας έχει απορριφθεί από τις δικαστικές αρχές.

Χαρακτηριστικά, στο παραπεμπτικό βούλευμα του συμβουλίου Εφετών αναφέρεται σχετικά: «Όσον αφορά στο αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου για διενέργεια περαιτέρω ανάκρισης προκειμένου να εξεταστούν ως μάρτυρες πρόσωπα , που ήταν μέλη του ΚΥΣΕΑ κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα που λήφθηκαν οι αποφάσεις και υπογράφηκαν οι συμβάσεις , πρέπει να απορριφθεί, διότι στο παρόν στάδιο το αποδεικτικό υλικό που συγκεντρώθηκε είναι επαρκές».

Keywords
Τυχαία Θέματα