Υφ. Ανάπτυξης και Υποδομών: Εκτός ρυθμίσεων πολλοί δανειολήπτες, λόγω πιέσεων της τρόικας

«Ανάσα» στους δανειολήπτες αναμένεται να δώσουν οι ρυθμίσεις για τα στεγαστικά δάνεια, όπως τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Ο Αθανάσιος Σκορδάς δήλωσε πως πολλοί από τους δανειολήπτες θα μείνουν εκτός ρυθμίσεων κι αυτό λόγω «πιέσεων της τρόικας».

Σημείωσε πως «η χώρα σήμερα σε πάρα πολλές επιλογές της είναι στην περιοχή της ανάγκης και όχι της λογικής. Πρέπει να πάμε στην περιοχή της λογικής».

«Γυρίζουμε σελίδα», είπε

χαρακτηριστικά και τόνισε πως οι ρυθμίσεις αφορούν μόνο ενυπόθηκα δάνεια.

Σχετικά με το θέμα της ρευστότητας τόνισε πως «συμφωνήσαμε με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, βρήκαμε άλλον τρόπο με το ΕΤΕΑΜ και εργαζόμαστε ώστε με το τέλος της ανακεφαλαιοποίησης να υπάρξει μια σημαντική και άμεση βελτίωση στη ρευστότητα», προσθέτοντας πως «φάγαμε τον γάιδαρο και ένα μεγάλο κομμάτι από την ουρά».

Τέλος, μίλησε για τον ΦΠΑ στην εστίαση και αναφέρθηκε στους εστιάτορες, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην μειώσουν τις τιμές, ακόμα κι αν μειωθεί ο ΦΠΑ. «Δεν θέλω να ανοίξω μέτωπο, αλλά πρέπει να σκεφτούν την κοινωνική τους ευθύνη. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι όταν αυξήθηκε ο ΦΠΑ στην εστίαση από 13-23% πέρασε στις τιμές, το αν μειώθηκαν για λόγους ζήτησης είναι άλλο θέμα. Όταν έγινε η αλλαγή ΦΠΑ έκαναν άλμα οι σχετικοί δείκτες» και χαρακτήρισε «απαράδεκτο σε ότι αφορά την ευθύνη κλάδων» το επιχείρημα των εστιατορίων ότι απορρόφησαν τις προηγούμενες αυξήσεις ΦΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα