Τα “Χάρτινα τρένα” του Νίκου Σιακούφη

Ένας από τους λόγους που κάναμε το Tottblog είναι και για να σας συστήνουμε νέους καλλιτέχνες, που μας πείθουν ότι το πρώτο τους βήμα είναι απλά η αρχή μιας ενδιαφέρουσας διαδρομής. Ο Νίκος Σιακούφης είναι ένας πρωτοεμφανιζόμενος τραγουδοποιός, που μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο του album...
“Χάρτινα τρένα”. Μακριά από τα χιλιοακουσμένα λαϊκο-ποπ σουξέ (άλλωστε δεν θα σας προτείναμε ποτέ κάτι τέτοιο), ο Νίκος επιμένει πιο... ροκ με έντεκα τραγούδια, που μιλούν για την αγάπη και τον έρωτα αλλιώς. Με λόγια απλά, αληθινά και μουσικές που θυμίζουν
κάτι από την κλασική ελληνική ροκ, αλλά ίσως χρειαζόντουσαν λίγη περισσότερη φαντασία στις ενορχηστρώσεις.

Ο Νίκος έρχεται από την περιφέρεια. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Άρτα. Στα 18 του άφησε την πόλη του για να γεμίσει εμπειρίες, απαραίτητες για κάθε δημιουργό. Στα 30 του χρόνια επιστρέφει πίσω και κάνει πραγματικότητα το όνειρό του, την πρώτη του δισκογραφική δουλειά. Κάπως έτσι στις αρχές του 2012 τα “Χάρτινα τρένα” κυκλοφόρησαν από την FM Records και έφτασαν και στα χέρια μου.

Κι έβαλα το cd να το ακούσω μάλλον βαριεστημένα (για να είμαι ειλικρινής). Αλλά, προς έκπληξή μου, το υλικό ήταν καλό, η φωνή του Νίκου Σιακούφη είχε αυτή την αγαπημένη ροκ χροιά και υπήρχαν μελωδίες του, που έπιασα τον εαυτό μου να σιγοτραγουδά, αν και άκουγα τα τραγούδια πρώτη φορά.

“Υπέροχη μέρα” λέγεται το πρώτο single του δίσκου, που ήδη ακούγεται στα ραδιόφωνα. “Ό,τι κι αν χάσεις να γελάς, τι υπέροχη μέρα...”. Από τους πιο feelgood στίχους, που έχουμε ακούσει τελευταία.

Καλή αρχή, Νίκο! Και καλοτάξιδος!

Του Δημήτρη Χαλιώτη
Keywords
Τυχαία Θέματα