Θέατρο Τέχνης 2012 - 2013: Όλες οι παραστάσεις

Κόντρα στην κρίση το Θέατρο Τέχνης ετοιμάζει για τον χειμώνα επτά νέες παραγωγές, ενώ ακόμα τρεις θα επαναληφθούν από πέρυσι. Το ιστορικό θέατρο ανακοίνωσε το πρόγραμμά του για τον χειμώνα με τον “Πατέρα” του Στρίνμπεργκ και τον Γιάννη Φέρτη στον ομώνυμο ρόλο να ξεχωρίζει...
Πρόκειται για μία συμπαραγωγή του Θεάτρου Τέχνης με το ΔΗ.ΠΕ.Θ.Ε. Ρούμελης, σε σκηνοθεσία Λίλυς Μελεμέ, που θα παρουσιαστεί από το Νοέμβριο στο Υπόγειο και στο πλευρό του Φέρτη
θα δούμε τη συζυγό του, Μαρίνα Ψάλτη.

Στο Υπόγειο θα κάνει πρεμιέρα τον ερχόμενο Μάρτιο και το ολοκαίνουριο έργο του Γκιγιέμ Κλουά “Δέρμα στις φλόγες”, που μετέφρασε πρώτη φορά στα ελληνικά η Μαρία Χατζηεμμανουήλ και θα σκηνοθετήσει ο Διαγόρας Χρονόπουλος.

Στη Φρυνίχου τώρα η σεζόν θα ξεκινήσει με την επανάληψη του “Χαίρε Νύμφη” του Ξενόπουλου δια χειρός Λένας Κιτσοπούλου, που άρεσε πολύ, αλλά προκάλεσε και αντιδράσεις την περσινή σεζόν, και θα ακολουθήσει το πολύ ενδιαφέρον “Love, love, love” του Μάικ Μπάρλετ, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη και με τους Άννα Κουτσαφτίκη και Διαμαντή Καραναστάση. Τον Μάρτιο ο Δημήτρης Δεγαϊτης θα παρουσιάσει το έργο του Ανδρέα Στάικου “Καρακόρουμ”.

Στις ενδιαφέρουσες αφίξεις στο Θέατρο Τέχνης προσθέστε την Ελένη Καστάνη, που θα μονολογεί κάθε Δευτέρα και Τρίτη στη Φρυνίχου, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Χρήστου Παλλιγιαννόπουλου. Η δημοφιλής ηθοποιός θα πρωταγωνιστεί στο “Σουέλ”, βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο της Ιωάννας Καρυστιάνη.

Στις παραστάσεις που επαναλαμβάνονται, εκτός από το “Χαίρε Νύμφη”, σημειώστε το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμουελ Μπέκετ σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη με τις Κάτια Γέρου και Δήμητρα Χατούπη, αλλά και τη «Τερέζα Ρακέν» του Ζολά σε σκηνοθεσία Αθανασίας Καραγιαννοπούλου με τους Λάζαρο Γεωργακόπουλο και Πέγκυ Σταθακοπούλου.
Keywords
Τυχαία Θέματα