Αφήνουν σακούλες με φαγητό για όσους ψάχνουν τρόφιμα στα σκουπίδια! [εικόνα]

Ο ανησυχητικός ρυθμός αύξησης των ανθρώπων που ψάχνουν στα σκουπίδια προκειμένου να εξασφαλίσουν το φαγητό της ημέρας στην πόλη του Ηρακλείου της Κρήτης οδήγησε πολλούς συμπολίτες μας, στην προσπάθεια τους να προασπίσουν την αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων, να συσκευάζουν από το περίσσευμα τους γεύματα αλλά και διάφορες προμήθειες και να τα τοποθετούν σε σακούλες έξω από τους κάδους.

Ο φωτογραφικός φακός εντόπισε δεκάδες κάδους στο κέντρο του Ηρακλείου με αυτή την εικόνα. Στις γειτονιές του Ηρακλείου άνθρωποι, κυρίως ηλικιωμένοι,

σκύβουν μέσα στα στοιβαγμένα σκουπίδια αναζητώντας τρόφιμα στα αποφάγια των συνανθρώπων τους. Η ίδια εικόνα έξω από τα πολυκαταστήματα. Εξαθλιωμένοι πολίτες περιμένουν το κλείσιμο των σούπερ μάρκετ προκειμένου να αποκτήσουν κάποια από τα ληγμένα τρόφιμα που θα πεταχτούν, ενώ δεν παραλείπονται οι εντάσεις μεταξύ τους στην προσπάθεια τους να μοιραστούν σάπια φρούτα και μπαγιάτικο ψωμί.

Λαχανικά, ψωμιά, μακαρόνια, όσπρια αλλά και μερίδες μαγειρεμένου φαγητού που έχουν περισσέψει από το μεσημεριανό τραπέζι είναι μόνο μερικά από αυτά που καταγράψαμε. Όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι των περιοχών γύρω από τους κάδους που εντοπίσαμε, δεν χρειάζονται παρά μόνο λίγα λεπτά από την τοποθέτησή τους για να καταλήξουν στα χέρια των άπορων συνανθρώπων μας.

Πηγή: prismanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα