«Αριστερό Δίκτυο»: Η εσωτερική «αντιπολίτευση» στη ΔΗΜΑΡ

«Αριστερό δίκτυο». Έτσι θα ονομάζεται το «ρεύμα» των διαφωνούντων μέσα στη ΔΗΜΑΡ μέσω του οποίου από δω και στο εξής θα κάνουν τις παρεμβάσεις τους.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Ροές στο Γκάζι, παρευρέθηκαν εκτός από τους βουλευτές Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά, στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ όπως η κυρία Σοφία Ανδριοπούλου,

ο κ. Θράσος Φωτεινός, ο οποίος άνοιξε την εκδήλωση,  παλιά στελέχη του χώρου όπως οι Θόδωρος Μαλικιώσης και Μίμης Μαρκάκης ενώ  μήνυμα έστειλαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Βαγγέλης Ζορκάδης και Χρήστος Σταυρόπουλος.

Στην σύσκεψη ήταν και στελέχη από το χώρο της Αυτοδιοίκησης , όπως η Λαμπρινή Μάνου (αντιδήμαρχος Κορυδαλλού), ο Γιώργος Παπασίμος (υποψήφιος βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, συνεργαζόμενος,   στα Τρίκαλα) κ.ά.

Είναι αξιοσημείωτο ότι  έδωσαν το «παρών» οι Στέφανος Μπαγεώργος και Θανάσης Ζαχαρόπουλος, εκ των στελεχών που αποχώρησαν από τη ΔΗΜΑΡ, διαφωνώντας με τη συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση.

Η αποτίμηση της πεντάμηνης κυβερνητικής θητείας από τη μια και η πολιτική διεξόδου από την κρίση από την άλλη απετέλεσαν τα κεντρικά ζητήματα των τοποθετήσεων στη σύσκεψη η οποία αποτελεί ανοιχτό κάλεσμα προς όλους όσοι θέλουν να συνδιαμορφώσουν τις εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ. Παράλληλα, αποτελεί απαρχή πρωτοβουλιών εντός κι εκτός του κόμματος.

Το στοιχείο της οξείας κριτικής στις επιλογές της ΔΗΜΑΡ διαπερνά τις απόψεις της μειοψηφίας. Η εισήγηση του Ανδρέα Νεφελούδη στη σύσκεψη συνοψίζει το πλαίσιο της άποψης της μειοψηφίας, δυόμισι χρόνια μετά την ίδρυση της Δημοκρατικής Αριστεράς και πέντε μήνες μετά την απόφαση στήριξης στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της μειοψηφίας βασικό χαρακτηριστικό της 5μηνης διακυβέρνησης είναι η πλήρης αναντιστοιχία των προεκλογικών εξαγγελιών των κομμάτων που τη στηρίζουν, αλλά και της προγραμματικής τους συμφωνίας, με την ακολουθούμενη πολιτική. «Είναι η πολιτική που υπαγορεύεται από την «τρόικα», η πολιτική των μνημονίων, η πολιτική της λιτότητας, που έχει σαν αποτελέσματα την ύφεση, την ανεργία, την πτώση του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού, χωρίς να διαφαίνεται διέξοδος από την κρίση, στο, κατά το δυνατόν, προβλέψιμο μέλλον, ενώ παράλληλα, δεν απομακρύνει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας της χώρας και την έξοδο από την ευρωζώνη», εκτιμούν.

Είναι αξιοσημείωτο ότι θεωρούν πως η πολιτική αυτή δεν είναι αποτέλεσμα «λανθασμένης εκτίμησης» και «λάθους συνταγής» αλλά μια «ακραία νεοφιλελεύθερη επιλογή, που έχει στόχο την δημιουργία φθηνής αγοράς εργασίας στην Ευρώπη και μετατροπής σε Ειδική Οικονομική Ζώνη, της χώρας, στο σύνολό της».

Και όλα αυτά είναι, όπως σημειώνουν, σε ριζική αντίθεση με όσα είχε κατά το πρόσφατο παρελθόν διατυπώσει η ΔΗΜΑΡ. Οι μόνες «μεταρρυθμίσεις», σύμφωνα με τη μειοψηφία, είναι «οι απολύσεις, μέσω διαθεσιμότητας, στο δημόσιο τομέα, η εκποίηση των φιλέτων της δημόσιας περιουσίας και η αποδιάρθρωση του δημόσιου τραπεζικού πυλώνα που έθετε ως κύριο μοχλό αναθέρμανσης της οικονομία

Keywords
Τυχαία Θέματα