Άρθρο του Σεραφείμ ΑΘ. Κοτρώτσου: Κυβερνητική σχιζοφρένεια!

Πριν 15 ημέρες το Υπουργείο Περιβάλλοντος θέτει σε κατεπείγουσα διαβούλευση μιας εβδομάδας σχέδιο νόμου για την επιβολή περιορισμών στην αγορά βιοκαυσίμων, με το οποίο μεταξύ άλλων προτείνει όρια ελάχιστων αποθεμάτων ασφαλείας, κατά τα ισχύοντα για επιχειρήσεις εμπορίας υγρών καυσίμων, μια αγορά που είναι «γήπεδο για μεγάλα – σε κεφάλαια – παιδιά».

Σήμερα η επιτροπή ανταγωνισμού του Υπουργείου ανάπτυξης ανακοινώνει ότι θα ζητήσει την κατάργηση των ορίων ελάχιστων αποθεμάτων κι άλλων εμποδίων για τους εμπόρους υγρών καυσίμων, ώστε να μειωθούν τα δεσμευμένα κεφάλαια και να πέσουν οι τιμές.

Ας

αποφασίσουν επιτέλους τι θέλουν: ανοιχτές αγορές χωρίς εμπόδια εισόδου νέων «παιχτών» προς όφελος των καταναλωτών ή παιχνίδι για λίγους τοπικούς παράγοντες, εναρμονισμένες πρακτικές και ανυποχώρητη ακρίβεια; Εγώ ψηφίζω το πρώτο χωρίς κανένα ενδοιασμό. Επιτέλους η κυβέρνηση να μας επικοινωνήσει τη στρατηγική της ώστε εμείς οι πολίτες να λάβουμε τα μέτρα μας και οι επιχειρηματίες να περιορίσουν την ανάγκη λήψης ηρεμιστικών. Η ανάπτυξη δεν θα έρθει ποτέ όσο το κράτος έχει την εικόνα του κυκλοθυμικού Πασά που κάθε πρωί ξυπνά διαφορετικά.

Παραθέτω τους συνδέσμους των δυο αντικρουόμενων κυβερνητικών κινήσεων:
1) http://www.skai.gr/news/finance/article/215739/epitropi-adagonismou-protasi-gia-anoigma-se-olous-tous-krikous-tis-alusidas-kausimon-/

και

2) http://ergoq.gr/i-kivernisi-schediazi-na-anakopsi-tin-anodo-ton-viokafsimon/

Σεραφείμ Αθ. Κοτρώτσος

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχ. Η/Υ, Δρ. ΕΜΠ,

Σύμβουλος επιχειρήσεων

Στέλεχος «Δημιουργία, Ξανά!»

[email protected]

www.facebook.com/serafim.kotrotsos

Keywords
Τυχαία Θέματα