«Φωτιά στο αίμα»: Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για το AIDS και τον πόλεμο των φαρμακοβιομηχανιών [βίντεο]

Την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2013 και με κεντρικό μήνυμα «Δες αυτό που βλέπουμε», οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, διοργανώνουν την προβολή ενός συγκλονιστικά επίκαιρου ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Φωτιά στο Αίμα» (Fire in the Blood). H προβολή θα γίνει στον κινηματογράφο Ιντεάλ στις 15:00, με τη συνεργασία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας και του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ-cinemag.gr. Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η ενδελεχής ερευνητική δημοσιογραφία συναντά την τέχνη του ντοκιμαντέρ για να φωτίσουν

τη μάχη που δίνουν γιατροί, ασθενείς και ακτιβιστές σε διάφορες αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου ενάντια σε φαρμακευτικούς κολοσσούς της Δύσης σχετικά με την πρόσβαση στην αντιρετροϊκή θεραπεία. Η στέρηση της θεραπείας αυτής για κερδοσκοπικούς λόγους ισοδυναμεί με θανατική καταδίκη για εκατομμύρια πάσχοντες.

Σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ είναι ο πρωτοεμφανιζόμενος Ντίλαν Μόαν Γκρέι. Η ταινία, που καταγράφει μία από τις λιγότερο προφανείς πτυχές του AIDS στο δυτικό κόσμο, τον πόλεμο που διεξάγεται στον τομέα των φαρμακοβιομηχανιών, προβλήθηκε στο Φεστιβάλ του Σάντανς και κέρδισε τον περασμένο Οκτώβρη στο Φεστιβάλ του Αμβούργου τη διάκριση της καλύτερης πολιτικής ταινίας.

Παθιασμένο και πέρα για πέρα πειστικό στα αιτήματά του, με «φωνές» όπως του πρώην πρόεδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, αλλά και των Ντέσμοντ Τούτου και Γιατρών Χωρίς Σύνορα, το «Φωτιά στο Αίμα» αναδεικνύεται σε μια πολυεπίπεδη ιστορία για «την ιατρική, το μονοπώλιο και την κακία» και μιλά με αμείλικτη ειλικρίνεια, ανθρωπιά και σοκαριστική ωμότητα για έναν πόλεμο που χάνουμε.

info

Ταινία: «Φωτιά στο Αίμα»

Χώρος προβολής: Κινηματογράφος Ιντεάλ (Πανεπιστημίου 46)

Ώρα: 15:00

Είσοδος δωρεάν (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

* Η προβολή θα γίνει με ελληνικούς υπότιτλους

Keywords
Τυχαία Θέματα