Γιούνκερ: Απειλές σε Γερμανική, Βαυαρική ή Αυστριακή διάλεκτο προς την Ελλάδα είναι λάθος

Tη διγλωσσία που υπάρχει μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ σχετικά με το «κούρεμα» του Ελληνικού χρέους προσπαθεί να μετριάσει ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλωντ Γιουνκερ.

Μιλώντας απόψε σε επιχειρηματικό συνέδριο στο Μπίλεφελντ ο κ. Γιούνκερ είπε:

Eργαζόμαστε εντατικά ώστε πετύχουμε ένα συμβιβασμό με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την

Ελλάδα.

Απειλές σε γερμανική, βαυαρική ή αυστριακή διάλεκτο, που προέβλεπαν για την Ελλάδα σύντομα την έξοδο από το ενιαίο νόμισμα, είναι λάθος. Όταν προβλέπεται η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και η επιστροφή στην δραχμή, κανείς δεν θα επενδύσει στη χώρα. Είναι περισσότερο ενδεδειγμένο, να συγκρατεί κανείς το στόμα του και να δείχνει αλληλεγγύη για την Ελλάδα.

Κατά το παρελθόν και η Γερμανία και πολλές άλλες χώρες παραβίασαν τα κριτήρια σταθερότητας συνοχής της Ευρωζώνης. Ο καθένας φέρει το μερίδιό του στην ευθύνη. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει σημαντικά πιο ανταγωνιστική. Υπήρξαν προηγούμενες κυβερνήσεις της χώρας που έβλαψαν το κοινό καλό.

Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σημειώνουν πρόοδο για την επίλυση της διαφοράς τους όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα καταστεί διαχειρίσιμο το χρέος της Ελλάδας. Αναμένω ότι θα καλύψουμε και την υπόλοιπη απόσταση με το ΔΝΤ. Εργαζόμαστε εντατικά πάνω σε έναν συμβιβασμό με το ΔΝΤ για την Ελλάδα και σημειώνουμε πρόοδο. Αυτό που μένει τώρα να φανεί είναι πόσο θα έχουν περιοριστεί οι διαφορές έως την σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και του ΔΝΤ την ερχόμενη Τρίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα