Κεδίκογλου: Τέρμα οι ιστορίες για Grexit- Δεν θα γίνουν άλλες περικοπές

Για τα αποτελεσματα του eurogroup μίλησε στον BΗΜΑ FM 99,5 o κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου ο οποίος τόνισε ότι δεν θα γίνουν άλλες περικοπές.

Διαβάστε τι είπε:

Κλείσαμε ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο, δύσκολο, με επώδυνες αποφάσεις, αλλά καταφέραμε να διασφαλίσουμε τη θέση της Ελλάδας στον πυρήνα της Ευρώπης. Να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες που θα μας επιτρέψουν να δρομολογήσουμε πολιτικές

για να φέρουμε γρήγορα μια νέα μέρα στο τόπο.

Για την επαναγορά των ομολόγων, θα μου επιτρέψετε να μη μιλήσω, είναι ένα λεπτό ζήτημα. Αλλά, πιστέψτε με, υπάρχει αισιοδοξία ότι θα εξελιχθεί ομαλότατα. Επίσης, υπάρχει ρήτρα ότι, αν έχουμε ύφεση, θα επιτραπεί μια παρέκκλιση από τους στόχους. Ακόμη και στη χειρότερη περίπτωση, δεν πρόκειται να γίνει άλλη περικοπή σε μισθούς και συντάξεις.

Το να υπάρχει ένας έλεγχος στο τραπεζικό μας σύστημα, δεν είναι κακό. Θυμηθείτε πόσα φαινόμενα παρουσιάστηκαν στο φορολογικό μας σύστημα τα τελευταία χρόνια. Για θυμηθείτε πορίσματα δικαστικά για τράπεζες…

Η επιστροφή των καταθέσεων στην Ελλάδα, που είναι της τάξης των 80 δις ευρώ, είναι αναμενόμενη, γιατί εξασφαλίστηκε μεγάλο κέρδος από την απόφαση του eurogroup. Τέρμα οι ιστορίες για Grexit.

Keywords
Τυχαία Θέματα