Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου 2000 δημόσιοι υπάλληλοι στην διαθεσιμότητα

Στη λύση της έκδοσης πράξης νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία εντάσσονται σε διαθεσιμότητα χωρίς εξαιρέσεις όλοι οι υπάλληλοι απόφοιτοι λυκείου με συμβάσεις αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου, κατέφυγε χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης για να ξεπεράσει την άρνηση δημάρχων και φορέων να εφαρμόσουν το μέτρο.

Μετά την εξέλιξη αυτή η διαθεσιμότητα

υλοποιείται χωρίς να απαιτείται η υπογραφή διαπιστωτικών πράξεων από τους δημάρχους και η γνωστοποίηση των στοιχείων για τους υπαλλήλους που εμπίπτουν στο καθεστώς διαθεσιμότητας ή έχει καταργηθεί η θέση τους.

Το υπουργείο, που αντλεί πλέον στοιχεία από τη βάση δεδομένων της απογραφής, έχει στα χέρια του τις διαπιστωτικές πράξεις για 1.000 υπαλλήλους από υπηρεσίες του Δημοσίου και ανέμενε στοιχεία για 650 οι οποίοι απασχολούνται σε δήμους και 350 στις περιφέρειες. Επίσης, 750 επίορκοι υπάλληλοι απολύονται άμεσα.

Την ίδια στιγμή, τον κώδωνα του κινδύνου να μην καταβληθούν οι μισθοί και τα δώρα Χριστουγέννων των με σχέση ιδιωτικού δικαίου εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων, έκρουσε ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, με χθεσινή επιστολή του προς τις διοικήσεις των σωματείων των εργαζομένων. Αιτία, η συνεχιζόμενη επί 20ήμερο κατάληψη των διοικητικών υπηρεσιών του δήμου, την οποία ο κ. Καμίνης τους καλεί να τερματίσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα