Παπαδημούλης: Με θλίβει η μνημονιακή κατρακύλα της ΔΗΜΑΡ

Συνέντευξη στον «Αγγελιοφότο της Κυριιακής» παραχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης κάνοντας λόγο για «επικοινωνιακά καβγαδάκια των κυβερνητικών εταίρων» ενώ σχετικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις για την ενδεχόμενη εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε υποθέσεις ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «όσοι έβαλαν το χέρι στο μέλι πρέπει επιτέλους να τιμωρηθούν».

Διαβάστε την συνέντευξη του:

1) Κύριε Παπαδημούλη, τελικά αυτά τα περίφημα μέτρα οριστικοποιούνται. Πώς είδατε

την κυβερνητική «βιασύνη» να κλείσουν το συντομότερο; Έκλεισαν τώρα, λέτε, ή ήταν οριστικοποιημένα από καιρό;

Δ.Π: Το νέο πακέτο μέτρων είναι από κάθε άποψη το χειρότερο. Το πιο άγριο, άδικο, υφεσιακό, αδιέξοδο. Αντί για τη ρήτρα ισοδυνάμων που προτάθηκε από τους κυβερνητικούς εταίρους, μπαίνει η ρήτρα αναπλήρωσης, το αντίθετό της δηλαδή, όπου την αδυναμία των κυβερνώντων να βρουν χρήματα από τη φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο καυσίμων, τα καρτέλ, τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, της ατιμωρησίας και της διαφθοράς, τη μετατρέπουν σε ένα ενέχυρο, ψηφισμένων από τώρα νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις. Πρόκειται δηλαδή για ένα μίγμα αναλγησίας, νεοφιλελεύθερου δογματισμού και ανικανότητας. Τα οικογενειακά «καβγαδάκια» ανάμεσα στην “τρόικα εσωτερικού” υπηρετούν επικοινωνιακές και κομματικές σκοπιμότητες, πως δηλαδή θα μοιραστεί το κόστος ανάμεσα στους τρεις κυβερνητικούς «συνεταίρους». Όταν έχεις πει, όπως οι κ.κ Βενιζέλος και Κουβέλης, «ναι θα ψηφίσω το πακέτο», είσαι δεδομένος ό,τι κι αν λες. Η διαπραγματευτική σου ισχύς είναι εξαιρετικά περιορισμένη. Τελικά, όλα έγιναν για λόγους εντυπώσεων. Για να γίνουν οι κόκκινες γραμμές των αντιρρήσεων… κόκκινες κορδέλες συσκευασίας για το κυβερνητικό πακέτο των μέτρων.

2) Η έκθεση των δανειστών για την Ελλάδα όλο και καθυστερεί. Υποψιάζεστε «άσχημα νέα»;

Δ.Π: Η τρόικα, βλέποντας μία κυβέρνηση που αθετεί τις δεσμεύσεις της για άμεση επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, προωθεί και επιβάλλει την αναδιαπραγμάτευση προς το χειρότερο. Βρίσκουν και τα κάνουν. Αυτό, σε συνδυασμό με την κόντρα ΔΝΤ-ΕΚΤ για την ανάγκη νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους, εξηγούν την καθυστέρηση και της έκθεσης και της δόσης.

3) Την ίδια ώρα η πολιτική ζωή συγκλονίζεται από τις καταγγελίες για Μεϊμαράκη, Λιάπη, Βουλγαράκη, αλλά και τις λίστες του ΣΔΟΕ. Θα δούμε κάθαρση, λέτε,  ή «μια από τα ίδια»;

Δ.Π: Ζούμε στη χώρα όπου πρόσφατα «κουκουλώθηκε» με έναν άθλιο τρόπο το σκάνδαλο της SIEMENS, όπου οι πολιτικοί έχουν νομοθετήσει για τους εαυτούς τους μια υπερβολική αυτοπροστασία, όπου βασιλεύει το «κουκούλωμα», ο συμψηφισμός και η ατιμωρησία και όχι η δίκαιη τιμωρία αυτών που έβαλαν το «δάχτυλο στο μέλι», όσο ψηλά και αν βρίσκονται.

Χωρίς μία γενναία, δίκαιη πολιτική αυτοκάθαρση είναι αδύνατο να προχωρήσει  οποιαδήποτε προσπάθεια για ανάπτυξη, ανόρθωση, προκοπή, δημιουργία θέσεων εργασίας. Τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν τον τόπο για δεκαετίες πρέπει να πάψουν να βλέπουν αυτά τα θέματα

Keywords
Τυχαία Θέματα