Σχεδίαζαν τη δολοφονία του Ομπάμα

Στη σύλληψη δύο μελών της Κου Κλουξ Κλαν προχώρησαν οι αμερικανικές αρχές, καθώς θεωρούν ότι οι συλληφθέντες σχεδίαζαν όπλο με ακτίνες Χ για να δολοφονήσουν τον Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με το CNN ο 49χρονος Γκλέντον Σκοτ Κρόφορντ και ο 54χρονος Ερικ Τζει Φράιτ, σκόπευαν να κατασκευάσουν όπλο μαζικής καταστροφής ώστε να εξοντώσουν όσους ανεπιθύμητους ανθρώπους μπορούσαν, εκ των οποίων και τον Αμερικανό πρόεδρο, τον οποίο κατηγορούν

για τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, καθώς «επέτρεψε στους Μουσουλμάνους την είσοδο στις ΗΠΑ».

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του FBI το σχέδιο των μελών της Κου Κλουξ Κλαν θυμίζει «Μικρή Χιροσίμα», με το οποίο «θα σκότωναν όλους τους εχθρούς του Ισραήλ στον ύπνο».

Η μέθοδος, μάλιστα, που θα ανέπτυσσαν θα είχε τη δυνατότητα να εξοντώσει αθόρυβα τους στόχους, ακόμα και από απόσταση, ενώ το σύστημα θα μπορούσε να μετακινηθεί ώστε να σκοτώσει ακόμα περισσότερους ανθρώπους.

«Οποίος θα έπεφτε θύμα της ακτίνας δε θα καταλάβαινε τι είχε συμβεί και θα έχανε τη ζωή του λίγες ημέρες αργότερα», εξήγησε ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας.

Μυστικοί πράκτορες που παρακολουθούσαν τους δύο άνδρες δήλωσαν πως οι Κρόφορντ και Φράιτ επεξεργάζονταν τους πιθανούς στόχους τους, τους οποίους χαρακτήριζαν ως «απόβλητα» και θεωρούσαν ότι είναι επικίνδυνοι για τις ΗΠΑ.

Οι δύο άνδρες που εμφανίστηκαν στο δικαστήριο νωρίτερα σήμερα, αν καταδικαστούν κινδυνεύουν με ποινή φυλάκισης 15 ετών και 250.000 δολάρια χρηματική ποινή.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα