Σε χαρτόκουτα κοιμόταν επί δύο χρόνια ο τραγουδιστής του συγκροτήματος «Ριφιφί»

Ο Λεωνίδας Παφιλιάρης, ιδρυτικό μέλος και τραγουδιστής του συγκροτήματος Ριφιφί αποκαλύπτει τις δύσκολες στιγμές που έζησε εξαιτίας του οικονομικού αδιεξόδου καθώς αναγκάστηκε να ζει για σχεδόν δύο χρόνια στο δρόμο και να κοιμάται σε χαρτόκουτα.

«Ήρθα σε οικονομικό αδιέξοδο και έμεινα άστεγος για δυο χρόνια. Πήγαινα στα συσσίτια του δήμου στο Σεράφειο το μεσημέρι και στην πλατεία Βάθη το βράδυ. Κοιμόμουν λίγο στα χαρτόκουτα το βράδυ, σε γωνίες όπου έβρισκα».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Espresso

ο γνωστός τραγουδοποιός υποστηρίζει ότι αυτές οι δυσκολίες αποτέλεσαν έμπνευση για το τραγούδι «Άστεγος κι απόψε» που κυκλοφόρησε.

«Επειδή τις κρύες νύχτες του χειμώνα δεν ένιωθα ασφάλεια πουθενά, περπατούσα όλη νύχτα ατελείωτα μέχρι να ξημερώσει. Βάδιζα από τη Νέα Ιωνία μέχρι την Ακρόπολη και πάλι πίσω. Μετρούσα πληγές στα πόδια μου από το βάδισμα. Τα πρωινά έπαιζα τα τραγούδια μου στον δρόμο, παρέα με την κιθάρα μου. Πολλές φορές έρχονταν αστυνομικοί και με έδιωχναν. Ο νόμος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προστατεύει τους πλανόδιους δεν εφαρμόζεται στην Ελλάδα».

Πλέον ο τραγουδιστής, που κατάφερε να ξεφύγει από την δυσχερή θέση με την βοήθεια της μητέρας και της αδελφής του, κάνει έκκληση στους καλλιτέχνες για κοινό αγώνα υπέρ των αστέγων.

Keywords
Τυχαία Θέματα