Στο μικροσκόπιο των αρχών η διόπτρα λέιζερ που βρέθηκε στο «μαϊμού» ασθενοφόρο των ληστών της Κοζάνης

Στο επίκεντρο των ερευνών των διωκτικών Αρχών έχει μπει ένα Laser Spider τελευταίας τεχνολογίας, το οποίο βρέθηκε στο ασθενοφόρο «μαϊμού» που προσπάθησε να κάψει ο Δημήτρης Πολίτης όταν εγκλωβίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς στα παλιά ορυχεία της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, μετά τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

Το λέιζερ, ιταλικής προέλευσης, εντοπίστηκε στην καμπίνα του οχήματος όπου βρέθηκε και το καλάσνικοφ με το οποίο ήταν οπλισμένος ο 22χρονος καταζητούμενος για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς».

Οπως ανέφερε αξιωματικός της Αστυνομίας, θα μπορούσαν να το προσαρμόσουν πάνω σε όπλο και να το χρησιμοποιήσουν σαν διόπτρα για να βρουν με ακρίβεια τον στόχο τους, κυρίως τη νύχτα. Για τον λόγο αυτό οι Αρχές εξετάζουν με προσοχή αν παρόμοιο λέιζερ χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες στην επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας για να σημαδέψουν με ακρίβεια το γραφείο του πρωθυπουργού.

Αλλωστε το ότι η σφαίρα τρύπησε το τζάμι από το γραφείο του κ. Σαμαρά στον τρίτο όροφο και μάλιστα από μεγάλη απόσταση δεν θεωρείται τυχαίο γεγονός από τους έμπειρους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής έχουν μπει και δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων. Οπως λένε, θα τους βοηθήσουν να εντοπίσουν όλα τα άτομα με τα οποία έρχονταν σε επαφή και πιθανότατα να συνδέονται με τη νεοτρομοκρατία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», κάτοικος του Βελβεντού έχει καταθέσει στις Αρχές ότι δύο ημέρες πριν από τη διπλή ληστεία είδε δύο άτομα στη λίμνη Πολυφύτου, που παρακολουθούσαν και κατόπτευαν τους δρόμους διαφυγής. «Ηταν μεσημέρι της Τετάρτης, έβοσκα το κοπάδι μου, όταν είδα δύο άτομα άγνωστα στην περιοχή να κοιτάζουν με προσοχή το χωριό και τους αγροτικούς δρόμους. Επέβαιναν σε ένα λευκό αυτοκίνητο, ίδιο με αυτό που χρησιμοποίησαν στη ληστεία. Μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών αναγνώρισα τον έναν από τους δύο νεαρούς» κατέθεσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Οπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της Αστυνομίας, ο Δημήτρης Πολίτης, ντυμένος γιατρός, οδηγούσε το ασθενοφόρο και περίμενε τους συνεργούς του έξω από το χωριό. Ομως οι βόλτες που έκανε στην παλαιά εθνική οδό Κοζάνης – Βέροιας κίνησαν τις υποψίες μεικτού κλιμακίου της Αστυνομίας και, όταν δόθηκε σήμα για τη ληστεία στο Βελβεντό, προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν το όχημα.

Ο 22χρονος, μπροστά στον κίνδυνο να συλληφθεί, ενημέρωσε τους συνεργούς του ότι έφυγε από το σημείο, καθώς τον κυνηγούσε η Αστυνομία. Ετσι οι επτά ληστές που βρίσκονταν μέσα στο βαν άλλαξαν δρομολόγιο και κινήθηκαν προς τη Βέροια. Η μοτορόλα που είχαν στο όχημα και ήταν συντονισμένη στη συχνότητα της Αστυνομίας δεν τους βοήθησε να διαφύγουν από τον αστυνομικό κλοιό.

Πηγή: kozan.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα