Τί…σκορ συγκεντρώνετε στον Δείκτη Θνησιμότητας;

Εάν είστε άνω των 50 ετών και θέλετε να μάθετε τί πιθανότητες θανάτου έχετε για την επόμενη δεκαετία- εξαιρώντας τον παράγοντα «δυστύχημα»- τότε ίσως θα έπρεπε να ρίξετε μια ματιά, με τη βοήθεια του γιατρού σας, στον «Δείκτη Θνησιμότητας» που εκπονήθηκε από Αμερικανούς ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο.

Οι ερευνητές βασίστηκαν σε μία σειρά παραμέτρων όπως το φύλο, η ηλικία, τα προβλήματα υγείας, το βάρος κ.ο.κ. για να καταλήξουν στον Δείκτη Θνησιμότητας. Σπεύδουν, ωστόσο, να διευκρινίσουν ότι δεν το έκαναν για να εξάψουν την περιέργεια του καθ΄ ενός

από εμάς, αλλά για να μπορούν να τον χρησιμοποιούν οι γιατροί ως αξιόπιστο προγνωστικό παράγοντα, να καθορίσουν τις ακριβείς εξετάσεις και θεραπευτικές επιλογές ανά περίπτωση ασθενούς.

Όπως παρατηρεί η ερευνήτρια Dr. Marisa Cruz, από το University of California, «οι γιατροί μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα αποτελέσματα του Δείκτη Θνησιμότητας για να βοηθήσουν τους ασθενείς να καταλάβουν τα υπέρ και τα κατά ενός συγκεκριμένου τρόπου ζωής αλλά και την αξία κάποιων προληπτικών εξετάσεων, λ.χ. για τον διαβήτη, τον καρκίνο του παχέος εντέρου και του τραχήλου της μήτρας.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα