Attica Bank: Αισιοδοξία για στρατηγικό επενδυτή και ΑΜΚ

Τη συνδυαστική λύση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και της εσωτερικής δημιουργίας κεφαλαίου προκρίνει η διοίκηση της Attica Bank για την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών της, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Γκίκας Μάναλης, κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση.

Σύσσωμη η διοίκηση της Attica Bank,

εξέφρασε την αισιοδοξία της για την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή που θα πλαισιώσει τον βασικό μέτοχο της τράπεζας, που είναι το ΤΣΕΜΔΕ.

Σύμφωνα με τον Γκ. Μάναλη, η Attica Bank έχει τρεις επιλογές για την κάλυψη των 397 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στο βασικό σενάριο και των 434 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στο δυσμενές. Ο ίδιος βέβαια χαρακτήρισε το ποσό αυτό υπερβολικό.

Η πρώτη επιλογή είναι η δημιουργία εσωτερικού κεφαλαίου, η δεύτερη η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή και η Τρίτη, ο συνδυασμός των δύο πρώτων.

Η διοίκηση της τράπεζας έχει επιλέξηει την Τρίτη λύση, και για αυτό το λόγο έχει υποβάλει σχέδιο δημιουργίας εσωτερικού κεφαλαίου στην Τράπεζα της Ελλάδας, ενώ παράλληλα έχει προχωρήσει στην πρόσληψη συμβουλευτικών εταιρειών για την ΑΜΚ.

Στο ίδιο πλαίσιο αναμένεται η ενημέρωση από τον βασικό μέτοχο, για τα κεφάλαια που προτίθεται να διαθέσει στην αύξηση, έτσι ώστε να οριστικοποιηθεί το ποσό που πρέπει να καλυφθεί από τον νέο επενδυτή.

Σύμφωνα επίσης με τη διοίκηση, οι συναντήσεις στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο του τρίτου Επενδυτικού Φόρουμ της ΕΧΑΕ, ήταν ουσιαστικές, και το ενδιαφέρον των επενδυτών επιτρέπει στη διοίκηση να ελπίζει ότι η διαδικασία της ΑΜΚ θα ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Original article: Attica Bank: Αισιοδοξία για στρατηγικό επενδυτή και ΑΜΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα