Deloitte: Διάκριση στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών

Ηγέτιδα εταιρεία στις συμβουλευτικές υπηρεσίες ανάπτυξης δεξιοτήτων ηγεσίας και διοίκησης ανακηρύσσεται η Deloitte Touche Tohmatsu Limited (DTTL) στην έκθεση Leadership Development Consulting Market Report 2013 της Kennedy Consulting Research & Advisory, εταιρεία ερευνών στον τομέα της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η έκθεση

της Kennedy Leadership Development Consulting Market εξετάζει τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία των μεγαλύτερων εταιριών παροχής υπηρεσιών συμπεριλαμβανομένων και εκείνων των εταιριών που ασχολούνται με τις υπηρεσίες στρατηγικής, οργάνωσης και λειτουργίας των επιχειρήσεων, καθώς και των συμβουλευτικών υπηρεσιών ανθρωπίνου δυναμικού.

Επιπλέον, η έκθεση μελετά τους παράγοντες που ωθούν τους πελάτες να επενδύουν στις υπηρεσίες ανάπτυξης δεξιοτήτων ηγεσίας και διοίκησης. Ζήτηση για συμβουλευτικές υπηρεσίες ανάπτυξης δεξιοτήτων ηγεσίας και διοίκησης υπάρχει σε όλους τους κλάδους καθώς όλοι οι κλάδοι έχουν να αντιμετωπίσουν ζητήματα που αφορούν το μεγάλο ηλικιακά εργατικό δυναμικό, την αναντιστοιχία δεξιοτήτων, το ανθρώπινο δυναμικό διαφορετικών γενεών και τις μετακινήσεις πληθυσμών και τα οποία για την διαχείρισή τους απαιτούν την υποστήριξη συμβουλευτικών υπηρεσιών ανάπτυξης δεξιοτήτων ηγεσίας Αναλυτικότερα, οι τομείς όπου η ζήτηση μεγαλώνει συμπεριλαμβάνουν το βιομηχανικό κλάδο, το μεταλλευτικό κλάδο, το δημόσιο τομέα, το χρηματοοικονομικό και τον κλάδο υγείας. Επίσης, τα τοπικά χαρακτηριστικά επηρεάζουν αρκετά τον σχεδιασμό των συμβουλευτικών λύσεων καθώς στις αναδυόμενες αγορές περίπου το 36% των οικογενειακών επιχειρήσεων αναμένουν αλλαγή ηγεσίας τα επόμενα πέντε χρόνια και ο αριθμός των οργανισμών που επιδιώκει την ανάπτυξη δεξιοτήτων ηγεσίας και διοίκησης αυξάνεται διαρκώς.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που η Kennedy αναγνωρίζει τη Deloitte ως παγκόσμιο ηγέτη στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών ανάπτυξης δεξιοτήτων ηγεσίας και διοίκησης» δήλωσε η Ελεάνα Γιαμπανά, Partner των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού (Human Capital Consulting) της Deloitte Ελλάδος.

«Θεωρούμε ότι οι δεξιότητες ηγεσίας και διοίκησης αναδεικνύονται όλο και περισσότερο ως οδηγοί των επιχειρήσεων και καθίστανται απαραίτητες προκειμένου οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην πολυπλοκότητα και τις ραγδαίες αλλαγές της σημερινής παγκόσμιας αγοράς. Οι δεξιότητες ηγεσίας και διοίκησης είναι ο μοχλός που κινητοποιεί την επιχειρησιακή αποδοτικότητα».

Κύρια Ευρήματα

• Η Deloitte ανακηρύσσεται ηγέτιδα εταιρία βάσει ικανοτήτων, μια από τις δυο ηγέτιδες εταιρίες που εμφανίζουν πρόοδο.

• Θεωρώντας την ηγεσία οδηγό για την επιχειρησιακή ανάπτυξη, η Deloitte προσεγγίζει την ανάπτυξη δεξιοτήτων ηγεσίας και διοίκησης από μια οπτική στρατηγικής. Η συζήτηση ξεκινά από το εκτελεστικό επίπεδο, διερευνώντας εξ ολοκλήρου το περιβάλλον μέσα στο οποίο λειτουργεί ο πελάτης, τον οργανισμό, την κουλτούρα και την απόδοση έτσι ώστε να φτάσει στην κατανόηση του ρόλου που παίζει η ηγεσία και η διοίκηση στην επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων. Οι παρεμβάσεις αναπτύσσονται στο πλαίσιο αυτό για να επιβεβαιώσουν ότι το επιχειρησιακό αποτέλεσμα θα αποδειχθεί παραγωγικό».

• «Η Deloitte έχει δημιουργήσει μια δεξαμενή ανθρώπινου δυναμικού για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών ανάπτυξης δεξιοτήτων ηγεσίας και διοίκησης. Οι σύμβουλοι της Deloitte διαμορφώνουν ένα παγκόσμιο δίκτυο το οποίο είναι εξ ολοκλήρου αφοσιωμένο στην επιστήμη και την πρακτική των δεξιοτήτων ηγεσίας. Κατά τη συνεργασία με επαγγελματίες διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, οι υπηρεσίες που παρέχουν στους πελάτες εστιάζουν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων ηγεσίας και διοίκησης».

Η έκθεση σημειώνει ότι η πρόσφατη απόκτηση της εταιρίας Bersin & Associates, μιας εταιρίας παροχής υπηρεσιών στρατηγικής ανθρώπινου δυναμικού βάσει έρευνας, ενδυναμώνει τη θέση της στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών οι οποίες καθοδηγούνται από την έρευνα. «Οι έρευνες, οι εκδόσεις και οι εκθέσεις της Deloitte, και ιδιαιτέρως εκείνες της Bersin by Deloitte, υπερτερούν συγκριτικά με τις αντίστοιχες του ανταγωνισμού. Το τμήμα παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών δεξιοτήτων ηγεσίας και διοίκησης της Bersin αναπτύσσει ηγέτες για την αγορά, μεθοδολογίες και πλαίσια, συμπεριλαμβανομένου και του προτύπου ωριμότητας που παρουσιάζει δομή δεδομένων για τον σχεδιασμό αποτελεσματικών λύσεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα