ΝΑΤ: Καμία σχέση με τον Οίκο Ναύτου και τον χρηματισμό υπαλλήλων του

Το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ) δεν έχει καμία σχέση, διοικητικά, με τον Οίκο Ναύτου και συνεπώς με όλα όσα αφορούν την υπόθεση χρηματισμού υπαλλήλων του αναφέρει σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος του ΝΑΤ, Γ.Θεοτοκάς.

Με αφορμή τη σύγχυση που δημιουργήθηκε πρόσφατα στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με την υπηρεσιακή κατάσταση των υπαλλήλων του ΟΙΚΟΥ ΝΑΥΤΟΥ που κατηγορούνται από τις Αρχές, το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (Ν.Α.Τ.) διευκρινίζει ότι ο Οίκος Ναύτου αποτελεί αυτοτελές Νομικό Πρόσωπο,
εποπτευόμενο από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και το Ν.Α.Τ. και δεν έχει καμία απολύτως συμμετοχή στη Διοίκηση και στον τρόπο λειτουργίας αυτού» υπογραμμίζει στην ανακοίνωση του ο κ.Θεοτοκάς.
Υπενθυμίζεται ότι οι έξι κατηγορούμενοι υπάλληλοι του Οίκου Ναύτου έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία με απόφαση του υπ.Ναυτιλίας, Μ.Βαρβιτσιώτη.
Για την υπόθεση έχει διαταχθεί ΕΔΕ προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση και να παραπεμφθούν στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα όλοι οι τυχόν εμπλεκόμενοι ενώ πλήρη λογιστικό έλεγχο στα οικονομικά στοιχεία του Οίκου Ναύτου των τελευταίων ετών θα πραγματοποιήσει και το ΣΔΟΕ.
Σημειώνεται πως οι έξι κατηγορούμενοι φέρονται να επιχείρησαν μέσω πλαστών παραστατικών και με τη βοήθεια ιδιοκτήτη κλινικής, ο οποίος και τους κατήγγειλε, να εισπράξουν ποσό περίπου ενός εκατομμυρίων ευρώ για δήθεν υπηρεσίες προς ασφαλισμένους του Οίκου του Ναύτου.
Σε βάρος των κατηγορουμένων, οι οποίοι έχουν λάβει προθεσμία για να απολογηθούν, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, απάτης σε βάρος του Δημοσίου και πλαστογραφίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα