Ernst & Young: «Βραχνάς» για τις επιχειρήσεις η τραπεζική χρηματοδότηση

Η τραπεζική χρηματοδότηση και η αναδιάρθρωση των επιχειρηματικών δανείων, αποτελούν τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες χρειάζονται ανώτατα οικονομικά στελέχη με βασικά προσόντα στη διαχείριση κινδύνων, τη ρευστότητα και τον έλεγχο κόστους.

Όπως προκύπτει από έρευνα που εκπόνησε η Ernst & Young Ελλάδος με τίτλο «The DNA of the Greek

CFO: A study of what makes a chief financial officer in Greece», περισσότερο από το ένα τρίτο (40%) των οικονομικών διευθυντών (CFOs) θεωρούν ότι η τραπεζική χρηματοδότηση παρέχεται σήμερα με μη ευνοϊκούς όρους που συχνά περιλαμβάνουν υψηλότερα επιτόκια ή αυξημένες εγγυήσεις.

Επίσης το ένα τέταρτο (25%) πιστεύει ότι οι εγχώριες τράπεζες δεν στηρίζουν τις επιχειρήσεις.

Σημαντικό πρόβλημα, αποτελεί και η αναδιάρθρωση των δανείων, η οποία, σύμφωνα με το ένα τρίτο των CFOs (34%) που συμμετείχαν στην έρευνα, είναι εφικτή μόνο υπό δυσμενείς όρους.

Παράλληλα, οι CFOs βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα περίπλοκο και ευμετάβλητο φορολογικό σύστημα.

Το 49% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η προσέγγιση των φορολογικών αρχών έχει γίνει πιο «επιθετική», ενώ το 35% χαρακτηρίζει την στάση των αρχών παράλογη ή εξεζητημένη.

σχετικά άρθραMorgan Stanley: Καλύτερα των προβλέψεων τα αποτελέσματαΖημιές 943 εκατ. ευρώ για τη Nokia το 3ο τρίμηνοS&P: Έρχονται πτωχεύσεις επιχειρήσεων στην ΕυρώπηΠεραιτέρω υποχώρηση της ζήτησης για χημικά προϊόνταMinoan Group: Συμφωνία με τα Βρετανικά ΤαχυδρομείαΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas: Επάνοδος του κ. Γρ. ΑντωνιάδηΠοιοι ακολουθούν την Coca – Cola και τη ΦΑΓΕ;H νέα καμπάνια του ΟΤΕΟ Μυτιληναίος δεν αγοράζει το βωξίτη της S&B – Ναυάγησε η συμφωνία του 2011Νέο προϊόν της Profile για τις τράπεζες
Keywords
Τυχαία Θέματα