Euromedica: Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας με τους στρατηγικούς επενδυτές

12:45 5/6/2013 - Πηγή: BankWars

[UPD] Σε διευκρινίσεις σχετικά τη συμφωνία που σύναψε με στρατηγικούς επενδυτές προέβη η Euromedica, απαντώντας σε σχετική επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η ανακοίνωσή της εταιρείας αναφέρει πως στη συμφωνία μετόχων δεν έχει καθοριστεί δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των ενεργειών. Τονίζει, πάντως, πως κοινή επιθυμία αλλά και πρόθεση όλων των εμπλεκομένων μερών είναι να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες

το ταχύτερο δυνατόν.

Διευκρινίζεται επίσης ότι στη νέα υπό ίδρυση εταιρεία η Euromedica θα συμμετάσχει με ποσοστό 50%.Σημειώνεται ότι βάσει της συμφωνίας η Euromedica θα έχει το δικαίωμα να ορίζει την πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο της νέας εταιρείας και ως εκ τούτου να ασκεί το management.

Σε ό,τι αφορά τις εκτιμώμενες επιπτώσεις στα οικονομικά μεγέθη, σημειώνεται ότι σε επίπεδο Ομίλου η Καθαρή Θέση αναμένεται να επηρεαστεί ισόποσα και ανάλογα με το ποσοστό συμμετοχής της Euromedica στη νέα εταιρεία. Οι επιπτώσεις σε λοιπά βασικά μεγέθη τόσο σε επίπεδο Ομίλου, όσο και σε επίπεδο μητρικής εταιρείας δεν έχουν ακόμα προσδιοριστεί καθώς εξαρτώνται από το υπό διαμόρφωση business plan που εκπονείται.

Με την ολοκλήρωση της νέας συμφωνίας αναμένεται να επιτευχθούν σημαντικές συνέργειες σε χρηματοοικονομικό επίπεδο, επισημαίνει η Euromedica, προσθέτοντας ότι το νέο αυτό σχήμα θα έχει τόσο την ευελιξία όσο και τη δυνατότητα να αναζητήσει εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης καθώς αυτές τόσο πολλαπλασιάζονται όσο και διαφοροποιούνται σε σχέση με τις υφιστάμενες.

Νωρίτερα το Bank Wars μετέδιδε:

Ξένοι στρατηγικοί επενδυτές εισέρχονται στο μετοχικό κεφάλαιο της Euromedica εισφέροντας το ποσό των 100 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέου επιχειρηματικού σχήματος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, επήλθε συμφωνία μεταξύ της Euromedica ΑΕΠΙΥ και εκπροσώπου στρατηγικών επενδυτών για την είσοδό τους στον όμιλο της Euromedica, η οποία τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης των εμπλεκομένων πιστωτικών ιδρυμάτων.

Η συμφωνία προβλέπει την ίδρυση κοινής εταιρείας, στην οποία η Euromedica θα εισφέρει μια σειρά από περιουσιακά της στοιχεία (διαγνωστικά κέντρα) ενώ οι στρατηγικοί επενδυτές θα εισφέρουν το ποσό των 100 εκατ. ευρώ σε μετρητά. Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, το νέο σχήμα που θα προκύψει θα παρέχει μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών υγείας, στο πλαίσιο της παροχής των οποίων, η τεχνογνωσία της Euromedica αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία στο ενεργητικό του.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός υλοποίησης της συμφωνίας αυτής προβλέπει την απόσχιση του κλάδου διαγνωστικών της Euromedica και την εισφορά του στο νέο σχήμα.

Η είσοδος του στρατηγικού επενδυτή στην Euromedica ΑΕΠΙΥ και οι επιτυγχανόμενες συνέργειες θα επιτρέψουν τη βελτίωση της χρηματοοικονομικής διάρθρωσης του Ομίλου καθώς θα οδηγήσουν σε καλύτερη εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας, στην ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης και θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της ίδιας και του ομίλου -τόσο στον τομέα των διαγνωστικών, όσο και στον τομέα των κλινικών- λόγω της ρευστότητας που θα αντληθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα