Eurobank: Όφελος 307 εκ. ευρώ για Core Tier 1 από την επαναγορά τίτλων

Κατά το ποσό των 307 εκατ. ευρώ – επιπροσθέτως των 5,8 δισ. ευρώ που πρόσφατα καλύφθηκαν από το Τ.Χ.Σ. – ενισχύεται ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Core Tier 1 της Eurobank μετά την επαναγορά τίτλων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η τράπεζα σε σημερινή ανακοίνωσή της, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των προτάσεων, προσφέρθηκαν εγκύρως προς εξαγορά υφιστάμενοι τίτλοι

συνολικής ονομαστικής αξίας 307 εκατ. ευρώ, τους οποίους η τράπεζα αποδέχθηκε στο σύνολό τους.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank σε σχέση με τις προτάσεις προϋποθέτει την έγκριση από τη γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας, η οποία έχει συγκληθεί για τις 27η Ιουνίου 2013. Η αναμενόμενη ημερομηνία διακανονισμού των Υφιστάμενων Τίτλων είναι η 28η Ιουνίου 2013. Η αναμενόμενη ημερομηνία για την παράδοση των νέων μετοχών της Τράπεζας στους δικαιούχους Υφιστάμενων Τίτλων που εγκύρως συμμετείχαν στις Προτάσεις οι προσφορές των οποίων έγιναν δεκτές είναι η 4η Ιουλίου 2013.

Υπενθυμίζεται, ότι είναι σε εξέλιξη η από 12/6/2013 πρόταση της ERB Hellas Funding Limited προς τους κατόχους της σειράς υβριδικών τίτλων (Lower Tier 1Series C), η συμμετοχή στην οποία λήγει την 19 Ιουνίου 2013, σύμφωνα με τους όρους της πρότασης αυτής. Η εναπομείνασα ονομαστική αξία των παραπάνω υβριδικών τίτλων (Lower Tier 1Series C) ανέρχεται στα 60 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα