Eurobank: Τέσσερα funds για την ΑΜΚ 2 δισ ευρώ

Στο data room που ανοίγει τις επόμενες ημέρες το ΤΧΣ για να παράσχει οικονομικά στοιχεία της Eurobank αναμένεται να λάβουν μέρος τέσσερις με έξι υποψήφιοι επενδυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τo Fairgax και το Apollo παραμένουν ως βασικοί διεκδικητές ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το Εaglevale, φέρεται να αποσύρει το ενδιαφέρον του χωρίς αυτό να

σημαίνει ότι ο «εταίρος» του, το fund Third Point δεν θα επανέλθει με άλλο επενδυτικό σχήμα.

Η διαδικασία

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάθεσης εκδήλωσης ενδιαφέροντος ανοίγει το δρόμο για την έναρξη του οικονομικού ελέγχου (due diligence), ώστε να ακολουθήσει εν συνεχεία η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών.

Στόχος του ΤΧΣ και της διοίκησης της Eurobank είναι η αύξηση κεφαλαίου, ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ, να διενεργηθεί εντός Ιανουαρίου.

Θα αναζητηθεί στρατηγικός επενδυτής (anchor investor), ο οποίος θα έχει υποχρέωση διακράτησης για ένα διάστημα και θα έχει εκπροσώπηση στο διοικητικό συμβούλιο ενώ πιθανοί άλλοι επενδυτές θα μπορούν να τοποθετηθούν επίσης.

Το Ταμείο θα διατηρεί τη δυνατότητα συμμετοχής προκειμένου να αποφύγει το dilution ενώ εάν δεν επιτύχει η αύξηση, εύλογα θα καλύψει τις κεφαλαιακές ανάγκες της τράπεζας και θα προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση σε επόμενο χρόνο και αφού προηγηθεί η αναδιάρθρωση που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Original article: Eurobank: Τέσσερα funds για την ΑΜΚ 2 δισ ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα