FT: Η εμπιστοσύνη επιστρέφει στην Ελλάδα

12:20 8/2/2013 - Πηγή: BankWars

Την άποψη ότι η εμπιστοσύνη επιστρέφει στην ελληνική οικονομία εκφράζουν οι Financial Times, όπου παρουσιάζει απόψεις επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

«Νιώθουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για το μέλλον της Ελλάδας. Σχεδιάζουμε να προχωρήσουμε τους επόμενους μήνες», ανέφερε ο Γιάννης Καραγιάννης, ο οποίος διαχειρίζεται την Olympia

Development.

H Οlympia Development σχεδιάζει να ξοδέψει ως και €100 εκατ. στην Ελλάδα για εξαγορές και για την αναβάθμιση επενδύσεων που έχει ήδη πραγματοποιήσει. Επειδή οι εταιρείες με έδρα την Ελλάδα αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εύρεση τραπεζικής χρηματοδότησης, σημειώνει η εφημερίδα, η Olympia Development θα χρησιμοποιήσει κέρδη από την Play, μια επικερδή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Πολωνία που ελέγχεται από τον Πάνο Γερμανό, ιδρυτή της εταιρείας και βασικό της μέτοχο. «Το εξωτερικό περιβάλλον είναι καλύτερο, νιώθουμε μεγαλύτερη ασφάλεια στην ευρωζώνη και η κυβέρνηση έχει επαναφέρει τις μεταρρυθμίσεις σε τροχιά» πρόσθεσε.

Διάφορες πολυεθνικές εταιρείες, όπως οι Unilever, Henkel και Procter & Gample, έχουν ανακοινώσει σχέδια για την αύξηση της παραγωγής στην Ελλάδα τα επόμενα τρία χρόνια. Η Unilever αναμένεται να μεταφέρει από την Πολωνία την παραγωγή ορισμένων καταναλωτικών προϊόντων, μετατρέποντας την Αθήνα σε εξαγωγική βάση.

Τέτοιου είδους εξελίξεις αντανακλούν, όπως σχολιάζει η εφημερίδα, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα, μετά την πτώση του μισθολογικού κόστους κατά 30-35% τα τελευταία δύο χρόνια και την βελτίωση στην ευελιξία της αγοράς εργασίας με βάση τη νομοθεσία που συμφωνήθηκε με την ΕΕ και το ΔΝΤ ως όρος για τη χορήγηση της βοήθειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα