IQbility: Το «φυτώριο» ανάπτυξης τεχνολογικών startups του ομίλου Quest

13:07 8/4/2013 - Πηγή: BankWars

Η startup επιχειρηματικότητα στον τομέα της τεχνολογίας «μετρά» από την προηγούμενη εβδομάδα έναν «σύμμαχο».

Ο λόγος για τον όμιλο τεχνολογίας Quest ο οποίος ανακοίνωσε την δημιουργία του IQbility μιας θερμοκοιτίδας (incubator) μέσα από την οποία θα παρέχεται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης και υποστήριξης startups στον τομέα της τεχνολογίας.

To ενδιαφέρον στοιχείο στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι η συνεργασία του IQbility και του ομίλου Quest

με τo PJ Catalyst Fund, ένα από τα τέσσερα νέα επενδυτικά σχήματα που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Jeremie (και με συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου) για χρηματοδότηση ελληνικών startups καθαρά τεχνολογικού χαρακτήρα.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συνεργασίας θα παρέχεται χρηματοδότηση στις επιλεχθείσες ομάδες μέσω του PJ Tech Catalyst Fund σε μορφή equity (συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο των χρηματοδοτούμενων ομάδων σε συγκεκριμένο ποσοστό) κι όχι δανείου ή επιδότησης.

Τα γραφεία της νέας θερμοκοιτίδας βρίσκονται στην Καλλιθέα, παρέχοντας τους κατάλληλους πόρους, υποδομές, διασυνδέσεις σε ομάδες τυπικά 2 έως 4 ανθρώπων με στόχο να τους δοθούν τα κατάλληλα «φτερά» για να δημιουργήσουν επιχειρήσεις με εμπορικά διαθέσιμα προϊόντα ή υπηρεσίες στον χώρο της τεχνολογίας.

Το IQbility διαθέτοντας στελέχη τόσο από τον Όμιλο Quest, , όσο και από μία δεξαμενή έμπειρων συμβούλων από το εγχώριο και διεθνές περιβάλλον, η οποία συνεχώς εμπλουτίζεται, φιλοδοξεί να συμβάλλει στη γρήγορη πρόσβαση των νέων προϊόντων στις αγορές μέσω του ήδη εγκατεστημένου εμπορικού δικτύου συνεργατών του ομίλου.

Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι εξαμηνίαια, εκτός περιπτώσεων που συμφωνείται διαφορετικά εκ των προτέρων, ενώ το ποσό αρχικής χρηματοδότησης (seed funding) που θα λαμβάνουν οι επιλεχθείσες ομάδες θα κυμαίνεται μεταξύ 30.000 -60.000 ευρώ. Μετά το πέρας του προγράμματος θα γίνεται επαναξιολόγηση τόσο από τον όμιλο Quest όσο και από το PJ Tech Catalyst Fund για επιπλέον χρηματοδότηση συγκεκριμένων ομάδων. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση δεν απαιτούνται συγκεκριμένο ακαδημαϊκό υπόβαθρο και ηλικία από τους αιτούντες καθώς και η ίδρυση εταιρίας ως προϋπόθεση για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Το IQbility θα δέχεται σχετικές αιτήσεις μέχρι και την 15η Μαϊου μέσω της ιστοσελίδας του www.iqbility.com.

Της Ελένης Νάτση

Keywords
Τυχαία Θέματα